Nadia Nadim vender tilbage til USA

Landsholdsangriberen skal igen udleve den amerikanske drøm. Denne gang i Portland.

Nadia Nadim fortsætter sin fremadstormende karriere i Portland Thorns FC. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Landsholdsangriber Nadia Nadim forlader endnu engang Fortuna Hjørring til fordel for en amerikansk klub. Denne gang skifter hun til Portland Thorns FC i den bedste række, National Women's Soccer League. De personlige forhold skal bare lige klares, men det er Nadims agent allerede i gang med.

- Jeg ville rigtigt gerne videre til Portland, fordi jeg synes, det er en større klub. Sidst jeg spillede der, var der omkring 18.000 mennesker til kampen, og der blev jeg forelsket. Så det var en drøm at komme dertil, og nu er jeg tæt på. Det er en spændende tid, jeg går imod, siger Nadim til DR Sporten.

Efter at have spillet 24 ligakampe for Sky Blue, New Jersey, vendte Nadim i sommer tilbage til Fortuna Hjørring på en lejeaftale. Her blev hun i løbet af efteråret ligatopscorer med 12 mål, mens hun startede inde i landsholdets tre kvalifikationskampe og kvitterede med to scoringer.

Studiet på standby

Ifølge TV3 Sport ville Nadim helst blive i Danmark for at færdiggøre sine medicinstudier, men da Fortuna Hjørring ikke har købt hende fri, så fortsætter karrieren altså i Portland Thorns FC.

- Jeg har været i tvivl her på det sidste, men nu er jeg afklaret og vil gerne vente med at gøre studiet færdigt. De har en ret lang off season, så der kan jeg tage et semester. Jeg har jo ikke travlt med at blive færdig som læge, og jeg har den her mulighed med fodbolden nu og vil gerne tilbage til USA. Det var en stor oplevelse sidst.

Også klubbens træner ser frem til klubskiftet.

- Nadia er en dynamisk målscorer, der spiller med stor personlighed og intelligens, siger Portland-træner Mark Parson blandt andet til klubbens hjemmeside.

Det er endnu uvist, hvornår Nadim skal begynde i Portland Thorns. Det har hele tiden været planen, at Nadia Nadim kun skulle spille i Fortuna Hjørring i efteråret.

Facebook
Twitter