Nadia Nadims danske holdkammerat i City: Faciliteterne er vanvittigt gode

Mie Leth Jans nyder livet i de superluksuriøse omgivelser, som Manchester City byder sit kvindehold.

Manchester Citys spillere fejrer pokalsejren over Birmingham sidste år. (Foto: Lee Smith © Scanpix)

- Man kan ikke komme hertil uden at blive overrasket. Faciliteterne er så vanvittigt gode, fordi vi deler dem med herrerne, at man føler sig som en af de heldigste personer overhovedet, siger landsholdsspiller Mie Leth Jans om hverdagen som Manchester City-spiller.

Hun får fra årsskiftet en dansk holdkammerat, når Nadia Nadim kommer til klubben.

Selvom den danske angriber har været professionel i flere sæsoner i USA, hvor kvindefodbold er stort, kan det ikke udelukkes, at de nye rammer alligevel er så storslåede, at hun bliver en smule imponeret.

Hun får nemlig sin daglige gang på Etihad Campus, der blev indviet i 2014 og tjener som ramme for alle Manchester Citys hold, lige fra de mandlige multimillionærer over talenterne på akademiet til kvinderne.

Træningsanlægget kostede langt over en milliard at skabe for den storsatsende klub, der i samme ombæring besluttede, at alle klubbens spillere skulle omgås hinanden på det store anlæg og nyde godt af de samme luksuriøse rammer.

Fløjet frem og tilbage

Manchester City har, siden klubben inkorporerede kvindefodbolden i sin professionelle afdeling i 2014, sat barren højt, fortæller klubbens anden dansker, Mie Leth Jans.

For hende var omvæltningen endnu større, da hun efter EM-slutrunden skiftede til den engelske storklub fra de ydmyge forhold i Brøndby.

- For eksempel før og efter træning, der bliver banerne vandet. Selv når vi skulle møde Fortuna (Hjørring) på vores bane i Brøndby, blev den jo ikke engang vandet.

- Der er et kæmpe fitnesscenter, og gode muligheder for rehabilitering, som jeg har benyttet (Mie Leth Jans blev under EM-slutrunden ramt af en alvorlig ledbåndsskade, red.), og der bliver investeret i hver enkelt lille detalje, der kan gøre en fodboldspiller bedre.

- Jeg blev fløjet fra Holland og hjem til Manchester, for at blive undersøgt, for så at blive fløjet tilbage igen, så de var sikre på, at jeg var i de bedste hænder, siger hun.

Blev taget med på råd

At Mie Leth Jans fra januar næste år ikke længere er eneste dansker i klubben, glæder den tidligere Brøndbyspiller, der ser frem til at få selskab af sin landsholdskammerat.

- Det ser jeg meget frem til, for hun er en sindssyg dygtig spiller, og det bliver sindssygt spændende at se hende i en ny liga. Og jeg forventer, at hun kommer til at score en masse mål for os, så vi kan vinde Champions League, for det er et stort mål, siger hun.

Hun fortæller, at hun blev taget med på råd, da Manchester City fattede interesse for Nadia Nadim og træner Nick Cushing samlede information om Portland Thorns-angriberen.

- Jeg sagde, at hun er en sindssygt dygtig fodboldspiller, at hun er en god person og rigtig sød, og at hun er utroligt klog. Hun kan jo tale en masse sprog og er ved at blive doktor, siger forsvarsspilleren om sin kommende holdkammerat.

FacebookTwitter