Nadim jagter den amerikanske drøm: 'Udvikler mig mest, hvis jeg spiller for en underdog'

Den danske landsholdsspiller skifter til Louisville i den amerikanske liga.

Nadia Nadim skifter fra Paris Saint Germain til Racing Louisville FC i den amerikanske liga. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Da Nadia Nadim i 2019 skiftede til franske Paris Saint Germain, var det især én ting som lokkede. Udfordringen i at føre hovedstadsklubben til det franske mesterskab for første gang i klubbens historie.

I begyndelse af juni kunne den danske fodboldstjerne så sætte flueben ved den udfordring. Paris Saint Germain væltede Lyon af pinden, og kunne lade sig hylde som franske mestre.

Men hvad gør man så, når det, man var kommet for at udføre, er gennemført? Man søger selvfølgelig nye udfordringer.

Og dem har Nadia Nadim nu fundet i USA.

Den danske landsholdsangriber skifter nemlig den franske hovedstad ud med det nystartede hold Racing Louisville FC, som spiller i den bedste amerikanske liga.

- Efter mesterskabet med Paris, havde jeg bare brug for en ny udfordring, og der passer projektet i Louisville bare perfekt ind, siger Nadim til DR Sporten.

- Jeg havde muligheden for at skifte til hold, som ligger i toppen af ligaen, men udvikler mig mest som spiller, hvis jeg er et sted, som af andre bliver opfattet som underdog.

USA rimer på lægestudierne

Udfordringen i Louisville er altså perfekt til Nadim, men faktisk er der også en anden årsag til, at Europa om kort tid bliver til USA for den 33-årige angriber.

De seneste mange år har Nadim nemlig jongleret med både fodbolden og lægestudierne. Og her kommer sæsonstrukturen i USA ind i billedet.

Den amerikanske liga slutter nemlig til oktober, og det betyder, at Nadim har hele vinteren til at koncentrere sig om at færdiggøre lægestudierne på Aarhus Universitet.

- Det har spillet en stor rolle i mit valg, at turneringen kører som den gør. Jeg skal være færdig med mine studier til foråret, så det her skifte passer bare perfekt ind, der hvor jeg er i mit liv, siger Nadim.

Fra 2014 til 2015 spillede Nadia Nadim for Sky Blue FC i den amerikanske liga. Dengang hed assistentræneren Chris Holly, og han er nu cheftræner for Nadims nye klub Racing Louisville FC. (Foto: Trask Smith)

Kender USA og træneren

Selvom Nadims nye klub er nystartet, er det ikke fremmet for hende at skulle tørne ud på græsplænerne i den amerikanske liga.

Fra 2014 til 2017 spillede Nadim for først Sky Blue FC og dernæst Portland Thorns FC. Med sidstnævnte vandt hun det amerikanske mesterskab, inden hun vendte snuden mod Europa.

Og kendskabet til den amerikanske liga har da også spillet en rolle for skiftet til USA.

- Jeg kan godt lide den mentalitet der omkring den amerikanske liga. Både måden de spiller på, og alt den hype der er omkring fodbolden. På den måde passer det bare rigtig godt til mig.

Men det er andet end mentaliteten, der har rykket i Nadim. Hun kender nemlig træneren for Louisville, Chris Holly, som var assistenttræner i Sky Blue FC, da Nadim spillede der fra 2014 til 2015.

- Jeg har holdt kontakten ved lige med Chris siden dagene i Sky Blue, så da Louisville kom på banen som en mulig ny klub, vidste jeg, at de havde en træner, som jeg klikkede godt med, at det betyder rigtig meget for mig.

Nadia Nadim er lige nu samlet med det danske landshold, som torsdag spiller venskabskamp mod Australien i Horsens, og den 15. juni spiller venskabskamp i Madrid mod Spanien.

Når Nadim lander i USA, venter hendes nye udfordring på hende. Den amerikanske liga er nemlig gået i gang, og Nadims nye klub, Racing Louisville FC ligger efter fire kampe næstsidst.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk