Narkotika, fest og fodbold: Maradona fylder år

Maradona fylder i dag 55 år. Gense hans eminente dribletur fra VM i 86 og målet fra guds egen hånd.

Den tidligere fodboldspiller fra Argentina, Diego Maradon, fylder i dag 55 år. Gense mini-portræt af den argentinske troldmand.

Én, to, tre, fire og fem. En lang løbetur og forvirrede engelske spillere var opskriften på det, der er blevet kaldt verdens bedste mål nogensinde. Manden bag målet er selvfølgelig den både farverige og kontroversielle argentinske fodboldspiller, Diego Maradona.

Han fylder i dag 55 år, og selvom fodboldtroldmanden ikke bliver yngre, viser han sig stadig som en festabe og humørbombe uden lige.

Evnen til at sætte et smil på selv det mest mavesure menneske viste han senest, da han sneg sig ned i omklædningsrummet til det argentinske rugbylandshold og på bedste Maradona-manér fejrede en sejr under VM i Rugby.

Selvom Diego Maradona har vist sig som et unikt eksempel på noget nær en komplet fodboldspiller med både fart, snævre driblinger og fysisk styrke har det ikke altid været hans evner som fodboldspiller, der har været i fokus.

Diego Maradona har flere gange rodet sig ud i skandaler, hvor både narkotika og kriminalitet har været en del af argentinerens gøre og laden uden for banen.

I anledning af og som fejring af en af verdens bedste fodboldspillere gennem tiderne, kan du få et kig tilbage i fortiden og gense et mini-portræt af Diego Maradona.

Facebook
Twitter