Nazihilsen giver græsk stortalent livstidskarantæne

Giorgos Katidis fejrede en scoring for AEK Athen med en nazihilsen. Det skulle han ikke have gjort.

Giorgos Katidis har fået livsvarig karantæne for sin nazi hilsen. (Foto: © Stringer, Scanpix)

Det kommer til at koste den talentfulde græske fodboldspiller Giorgos Katidis dyrt, at han lørdag fejrede en scoring med strakt højrearm i en nazilignende hilsen ud mod publikum.

Søndag meddelte det græske fodboldforbund (Epo), at AEK Athen-spilleren aldrig mere kan repræsentere Grækenland på landsholdsniveau.

- Spillerens beslutning om at hilse på publikum på nazimaner er en alvorlig provokation, der fornærmer alle ofrene for nazismens ondskab og er et slag mod fodboldspillets pacifistiske og humane karakter, skriver fodboldforbundet i en erklæring.

Den famøse jubelscene kom, efter at Katidis lørdag havde scoret sejrsmålet til 2-1 mod Veria, og den 20-årige midtbanespiller blev straks udsat for voldsom kritik både på stadion og på sociale medier.

Var ikke ment sådan

Katidis, der sidste sommer var anfører for Grækenlands U/19-landshold, der nåede finalen ved EM, benægter, at jubelscenen var ment som en nazisalut.

- Jeg er ikke fascist og ville ikke have gjort det, hvis jeg vidste, hvad det betød, skriver han på sin Twitter-profil.

AEKs tyske træner Ewald Lienen fortæller, at Katidis brød grædende sammen i omklædningsrummet, da det gik op for ham, hvad han havde sat i gang. Lienen støtter sin talentfulde spiller.

- Han er en ung knægt, som ikke har nogen politiske idéer. Han har sandsynligvis set hilsnen på internettet eller et andet sted og gjorde det uden at vide, hvad det betyder, siger Ewald Lienen.

Giorgos Katidis har i landsholdssammenhæng senest optrådt på det græske U/21-landshold.

/ritzau/