N'Doye i tårer over FCK-farvel

FC Københavns mest scorende spiller nogensinde tog en kort, men bevæget afsked med klubbens fans.

Dame N'Doye tog afsked med FCK onsdag aften. (Foto: Martin Sylvest Andersen © Scanpix)

En ordknap Dame N'Doye sagde farvel til Parken, men måtte bukke sig ned og tørre tårer væk med en t-shirt, da den nu forhenværende FC København-angriber onsdag aften tog afsked med klubbens fans.

- Olé super Dame N'Doye..., sang de mest dedikerede fans på B-tribunen ned mod senegaleseren, der tidligere på dagen blev præsenteret som ny spiller i russiske Lokomotiv Moskva.

Før det fik klubbens mest scorende spiller gennem tiden overrakt blomster og svarede "altid" til spørgsmålet om, hvorvidt han var glad.

Han ønskede imidlertid hverken at tale om sin fremtid i den russiske hovedstad eller afskeden med sine fans.

- Ingen kommentarer, sagde han blot.

På Parkens storskærm var han dog en smule mere meddelsom.

- Det har været meget rart at være i denne klub. Jeg har været stolt af at være her, sagde han og henvendte sig efterfølgende til holdkammeraterne i FCK.

- Jeg håber at se en masse til jer i fremtiden, sagde spilleren.

Nu er han så væk. For 52 millioner kroner. En pris, der superligahistorisk kun er overgået af Christian Poulsens skifte fra FC København til Schalke 04 i 2002 (65 millioner kroner) og Daniel Aggers fra Brøndby til Liverpool i 2006 (63 millioner kroner).

Den 27-årige senegaleser har været i FCK siden januar 2009, hvor han blev hentet fra OFI Kreta for 15 millioner kroner.

Han har spillet 150 kampe for FCK og har et sjældent flot scoringssnit på 82 mål, heraf 59 i 104 kampe i Superligaen, hvor han har været topscorer de seneste to år med 26 og 18 mål.

Ifølge sportschef Carsten V. Jensen er det "et eventyr, der slutter".

En mand af få ord og mange mål rejser nu til Moskva til 14 millioner nettokroner årligt i lønningsposen og en ny mulig frontduo med den tidligere Tottenham-spiller Roman Pavlyuchenko.

Deadline for en ny angriber til FCK's Champions League-kvalifikationskampe mod Club Brügge er torsdag, og hvis det ikke nås, og de går videre til næste og sidste kvalifikationsrunde inden gruppespillet, skal vedkommende være på plads senest 13. august.

Facebook
Twitter