Nicklas Bendtner: Min situation er uholdbar

Nicklas Bendtner savner spilletid i Wolsfburg, men han har endnu ikke sagt farvel til klubben.

Nicklas Bendtner får ikke meget spilletid i Wolfsburg. Spørgsmålet er, om han forlader klubben i januar. (Foto: Fabian Bimmer © Scanpix)

”Farvel.” Sådan lød det ifølge den tyske avis Bild fra Nicklas Bendtner til holdkammeraterne fra Wolsfburg inden juleferien. Nicklas Bendtner tog ifølge avisen afsked med holdkammeraterne med henblik på at forlade klubben i januars transfervindue.

Den danske landsholdsangriber har manglet spilletid i stort set alle de 17 måneder, han har været i den tyske klub, og træner Dieter Hecking har ifølge Bild været så utilfreds med Bendtner, at han gerne vil sælge ham.

Nicklas Bendtner er da også selv utilfreds med spilletiden i Wolsfburg, men han understreger at han ikke har sagt farvel til klubben. Det fortæller han i en mail til DR.

- Jeg ser min situation som uholdbar. Jeg vil gerne spille så meget fodbold, som jeg kan komme til. Så jeg er på ingen måde forløst, skriver Nicklas Bendtner til DR og tilføjer:

- Men så længe jeg har kontrakt med Wolfsburg så respekterer jeg selvfølgelig den.

Intet farvel

Nicklas Bendtner har kontrakt med Wolsburg indtil sommeren 2017, og angriberens agent Ivan Marko benes bekræfter over for DR, at Bendtner mødte op til træningsstart mandag.

- Jeg har ikke sagt farvel til nogen. Jeg spiller stadig for Wolfsburg og er indstillet på at arbejde videre her, lyder det fra Nicklas Bendtner.

Den 27-årige angriber har ikke på noget tidspunkt i sin tid i den tyske Bundesliga-klub startet fast inde. Han har i alt spillet i 28 ligakampe, blot otte af dem fra start, og han har scoret tre mål.

Klubben har da også en del angribere at vælge imellem, hvilket skulle være en af grundene til, at Hecking vil sælge Bendtner.

- Vi er langt fra i mangel på angribere. I Kruse, Dost, Schürrle har vi mange muligheder i truppen, som mange andre klubber vil misunde. Vores hold er godt nok til at nå til at opnå vores målsætninger, har Wolfsburg-træner Dieter Hecking sagt til Wolfsburger Allgemiene Zeitung.

Nummer fire

I oktober sidste år slog Dieter Hecking fast, at Bendtner er nummer fire ud af fire angribere i truppen.

- Vi har fire angribere. Vi har Bas Dost, som gør det rigtig godt på toppen. Han er som spiller den samme type som Nicklas Bendtner, og lige nu scorer han rigtig mange mål. Bag Dost spiller Max Kruse, og hvis han ikke spiller, står Andre Schürrle også foran i køen, så det er problemet for Bendtner i øjeblikket, sagde han ifølge BT.

Ifølge Bild skulle prisen for Nicklas Bendtner være mellem 2 og 3 mio. euro, og på rygtebørsen har FC København floreret som en mulighed for den danske angriber. Det har hverken Bendtner eller Benes nogle kommentarer til.