Ny færøsk sejr over Grækenland

Færøerne sikrede sig lørdag en imponerende 2-1-sejr over Grækenland i EM-kvalifikationen.

Brandur Olsen (tv) i nærkamp med Kostas Mitroglou. Angriberen fra FC København sørgede for det færøske mål til 2-0. (Foto: Scanpix © Scanpix)

Færøerne sikrede sig lørdag en sejr, der vil se mere end godt ud på papiret.

Med danske Lars Olsen som cheftræner vandt Færøerne nemlig EM-kvalifikationskampen hjemme mod Grækenland med 2-1 på Torsvollur.

Sejren betyder, at Færøerne tager afstand fra grækerne på sidstepladsen i EM-kvalifikationsgruppe F, hvor Færøerne har seks point efter lige så mange kampe, mens grækerne stadig ligger sidst med to point.

Anden sejr over Grækenland

Man kan godt tillade sig at hævde, at færingerne har taget på Grækenland, for i de to nationers første møde i kvalifikationen vandt Færøerne ude 1-0 over grækerne i november 2014.

Hallur Hansson sørgede for Færøernes scoring til 1-0, da han efter en halv time sendte bolden ind bag den græske målmand Orestis Karnezis. Det skete minuttet efter, at grækerne havde haft en afslutning på overliggeren.

Med 20 minutter igen var det så Brandur Olsen, der gjorde det til 2-0, hvilket må have givet lettelse på bænken og på tilskuerpladserne, hvor man ikke ligefrem er forvent med store sejre i kvalifikationskampe.

Seks minutter før tid reducerede Sokratis Papastathopoulos så på et hovedstød efter et hjørnespark.

Lars Olsen bliver til 2020

Sejren er en opmuntring for Lars Olsen, der for nylig forlængede sin kontrakt med det færøske fodboldforbund for fire år, så parterne nu har papir på hinanden frem til 2020.

Lidt længere oppe i tabellen i gruppen tabte Finland hjemme 0-1 til Ungarn i en vigtig kamp om point.

Finland havde før opgøret mulighed for at komme op på siden af Ungarns syv point, men i stedet ligger Ungarn nu med 11 point på playoff-pladsen og med luft ned til Finlands fire point.

I gruppens top spillede Nordirland og Rumænien 0-0.

/ritzau/

Facebook
Twitter