Ny regel: Uefa indfører pausetjek for hjernerystelse

Dommere må nu give tre minutters pause, mens en klublæge undersøger spillere for hjernerystelse.

Fodbolddommere kan i fremtiden stoppe spillet i tre minutter, mens en klublæge undersøger en spiller for hjernerystelse. Det bliver så dommeren, som på basis af lægens vurdering, skal afgøre, om spilleren må fortsætte kampen.

Det meddelte det europæiske fodboldforbund Uefa sent torsdag aften.

Reglen træder i kraft i de europæiske turneringer med øjeblikkelig virkning.

Flere sager under VM

- Hvis man vurderer, at der kan være tale om hjernerystelse, kan dommeren stoppe spillet i op til tre minutter for at lade spilleren blive vurderet af en klublæge. Spilleren får kun lov at fortsætte, hvis lægen siger, at det er forsvarligt, siger Uefas generalsekretær Gianni Infantino ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Beslutningen kommer som følge af flere sager under sommerens VM-slutrunde i Brasilien.

I en af de mest omtalte sager fik både Uruguays Alvaro Pereira og Argentineren Javier Mascherano lov at spille, selv om de begge viste tegn på hjernerystelse.

I England har det nationale fodboldforbund vedtaget, at spillere, som mister bevidstheden kortvarigt eller viser tegn på hjernerystelse, ikke får lov til at fortsætte kampen.

Spillernes fagforening FIFPro er fortaler for, at uafhængige læger skal vurdere spillerne i stedet for klublægerne. Det mener Uefa dog ikke er nødvendigt.

- Det er ikke muligt at få en uafhængig læge, som kender spilleren godt og taler hans sprog, der kan vurdere ham på få minutter, siger Infantino.

Uefa besluttede også torsdag, at fodboldspillerne fra næste sæson skal have et biologisk pas for at kunne spille Champions League.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter