Nye Fifa-turneringer skudt til hjørne: Europa er imod

Nye milliard-sponsorerede fodboldturneringer blev ikke vedtaget på Fifa-møde

Heller ikke denne gang lykkedes det Fifa at få vedtaget ideen om to nye kontinentale fodboldturneringer. (Foto: Arnd Wiegmann © Scanpix)

Det lykkedes ikke for Fifa-præsident Gianni Infantino at få vedtaget planerne om en udvidelse af klub-VM og en verdensomspændende Nations League for landshold, da Fifas øverste råd, Fifa Council, holdt møde i Rwanda fredag.

I stedet valgte rådet at nedsætte et udvalg, som skal arbejde videre med planerne. Udvalget skal fremlægge detaljerede planer for turneringerne på Fifas næste møde til marts.

En gruppe asiatiske sponsorer har stillet Fifa et astronomisk beløb på 25 milliarder Dollars – omkring 160 milliarder kroner – i udsigt, hvis turneringerne bliver udvidet.

Europæisk modstand

Beslutningen om at udsætte vedtagelsen af de nye turneringer er en klar sejr for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), som frygter at en sådan turnering vil gå ud over markedsværdien for Champions League.

Modstanden har resulteret i et åbent opgør mellem Uefa og Fifa, og i første omgang er det altså Fifa, der har bøjet sig og udsat planerne.

- Fornuften har sejret, siger Uefas præsident, Aleksander Ceferin til AP efter Fifas møde.

Det er anden gang på få måneder at Fifa-præsident Gianni Infantino må opgive at få vedtaget udvidelsen af de to turneringer. Allerede i maj forsøgte han at få gennemført planerne, men også dengang uden held.

Præcis hvordan de nye turneringer skal se ud, ved vi ikke i detaljer. For klub-VM er der dog forslag om en udvidet turnering enten hvert år i juli-august eller hvert fjerde år på et andet tidspunkt.

En verdensomspændende Nations League skal ende i en slutrunde hvert fjerde år, som skal afløse Confederations Cup, og der skal være pladser ved VM-slutrunden på spil i Nations League.

Facebook
Twitter