Økonom: U21-EM slår COP15

U21-EM i Danmark vil give Danmark langt mere omtale i udlandet end klimatopmødet i 2009. Det vurderer en sportsøkonom.

Phil Jones fra det engelske U21-landshold på vej til træning i Fredericia (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

I morgen starter U21-EM i fire jyske byer, og den omtale, turneringen genererer, kan sagtens måle sig med klimatopmødet COP15 i 2009.

- Det her er større, fordi det varer i længere tid, siger sportsøkonom Troels Troelsen fra CBS til DR.

- Vi kommer massivt på verdenskortet med al den pressedækning, turneringen får i hele verden. Man regner med, at der vil være 450 pressefolk til stede, og den omtale og branding, de leverer i hele verden, er tæt på at være ubetalelig, siger Troels Troelsen.

Sportsligt set vil turneringen, der afvikles i Aalborg, Aarhus, Viborg og Herning, også kunne give bonus.

- Der skal nok være en masse talentfulde unge fodboldspillere herhjemme, der får lyst til at give den ekstra skalle til træning, for at kunne være med i fremtiden. Og den drengedrøm kombineret med, at de danske supeerligaklubber har sat talentudviklingen i system, kan vi håbe resulterer i, at flere unge har lyst til at blive elitespillere, siger Troels Troelsen.

Korte facts:

Her spiller de: Aalborg, Aarhus, Herning og Viborg.

Her træner de:

Danmark: Skørping Idrætscenter England: Fredericia Stadion Hviderusland: Sabros anlæg Island: Aalborg AaB Fodbold Schweiz: Hobro Hobro Stadion Spanien: Søholt ved Silkeborg BK Tjekkiet: Viborg Bjerringbro Idrætspark    Ukraine: Banerne ved Vildbjerg

Facebook
Twitter