OL-chef: Danmark skal stille i stærkeste opstilling

Superligaklubberne og DBU skal finde en løsning, så de bedste spillere kan komme til OL.

Superligaens førende klubber FC København og FC Midtjylland vil ikke som udgangspunkt stille spillere til rådighed for OL-landsholdet. Det betyder, at OL-landstræner Niels Frederiksen ikke har frit valg blandt alle spillere, når han skal udtage holdet. Og det skal der laves om på, siger den danske Chef de mission, Morten Rodtwitt.

- Vi ønsker at stille et så stærkt hold som overhovedet muligt, siger han og uddyber:

- Vores forventning er, ligesom til de andre sportsgrene, at man som minimum performer på samme niveau til OL, som man gjorde, da man kvalificerede sig, siger Rodtwitt til DR Sporten.

Det lidt særlige ved OL-turneringen er, at det internationale fodboldforbund Fifa ikke har skrevet den ind i fodboldens kalender med landsholdsterminer. Det betyder, at klubberne ikke er forpligtigede til at give spillerne fri til at spille på landsholdet, hvilket ellers er tilfældet omkring landskampe.

Europæiske kampe i vejen

Lige netop under OL kan de danske klubber skulle spille europæiske kampe, og det er den primære grund til at Niels Frederiksen ikke skal regne med at kunne vælge frit mellem alle ligaens spillere.

- I fodbold er en række hensyn og andre interesser, der også fylder rigtigt meget, erkender Rodtwitt, der forventer at DBU og klubberne finder en løsning, så Danmark kan stille med det bedst mulige hold.

- Det er de sportslige hensyn, der vægter for os. Vi tager til OL for at performe bedst muligt, og det er det hensyn der bliver lagt ned over hele forberedelsen.

Danmarks Idrætsforbund er i dialog med den internationale olympiske komité for at sikre, at OL-landstrænere fremover kan være sikker på at kunne vælge frit mellem de ønskede spillere.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve