OVERBLIK 12 fodboldklubber satte verden i brand - tre dage senere var det slut

Udbryderligaen European Super League kan ikke længere fortsætte, siger Super League-næstformand og Juventus-ejer Andrea Agnelli.

Ud af de tolv klubber, som gik sammen om at starte Super League, er det kun FC Barcelona og Real Madrid, der endnu ikke har erkendt, at den ikke bliver til noget. Illustration: Søren Winther Nørbæk

Fra storstilet udbryderforsøg til kuldsejlet projekt. Alt sammen på under tre døgn.

12 klubbers forsøg på at kuppe fodboldeuropa styrter i grus, og nu siger Super League-næstformand og Juventus-formand Andrea Agnelli ifølge Reuters, at det ikke kan fortsætte.

Meldingen kommer, efter at seks engelske Premier League-klubber trak sig fra Super League sent tirsdag aften og natten til onsdag.

Andrea Agnelli kan heller ikke se projektet udfolde sig i fremtiden efter de engelske klubbers exit.

- For at være ærlig, nej, det er åbenlyst ikke tilfældet, siger Agnelli til Reuters.

De seks engelske klubber, der var med i planerne om Super League, og som nu har trukket sig, er Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Liverpool og Arsenal.

Derudover har også Atlético Madrid, Inter, AC Milan og Juventus trukket sig onsdag.

De tilbageværende klubber - Real Madrid og FC Barcelona - har endnu ikke meldt noget ud.

Lige siden fødslen natten til mandag er kritikken haglet ned over Super League, siger DR Sportens kommentator, Henrik Liniger, der kalder de seneste tre dage en farce.

- Det virker højest mærkværdigt, og det er et forløb, der næsten har fået et farceagtigt skær, når man så hurtigt lægger så storstilet et projekt til ro igen, siger Henrik Liniger.

Den markante modstand burde Super League-klubberne have forudset, mener han.

- Man skulle mene, at de havde mere udholdenhed til lige at stå den første shitstorm over og se, hvad der lå tilbage bagefter, siger Henrik Liniger.

- De er tilbage i folden nu, og jeg ved, at de har en masse at tilbyde. Ikke bare til vores turneringer, men til hele det europæiske spil, sagde Uefa-præsident, Aleksander Ceferin, da de engelske hold forlod Super League-projektet. (Foto: YVES HERMAN © Scanpix)

Selvom Juventus-boss Agnellis udtalelser ligner dødsstødet til projektet, siger formanden også, at europæisk fodbold trænger til forandringer.

Han fortryder ikke, at udbryderligaen blev forsøgt søsat for omkring to døgn siden.

- Jeg er stadig overbevist om det smukke ved projektet, siger Andrea Agnelli.

Han mener, at Super League kunne have været den bedste turnering i verden.

- Men jeg må erkende, at jeg ikke tror, at dette projekt stadig er kørende nu, siger Andrea Agnelli.

Herunder kan du se den kaotiske tidslinje over European Super League, der satte det europæiske fodboldsystem i brand.

Facebook
Twitter