OVERBLIK Danskernes weekend i fodboldeuropa: Brandvarme angribere bombede løs

De danske fodboldangribere slog til i weekenden, hvor det også blev til et par bitre nederlag for danskerne.

Der var flere angribere, som viste deres målfarlighed i weekenden. Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg, Nadia Nadim scorede alle, og Pernille Harder var tæt på. (Foto: SCANPIX © Scanpix)

Fodboldeuropa er altid fyldt med masser af højdepunkter, og flere af dem er endda også med dansk fortegn. Det blev nemlig til danske mål i nogle af de største ligaer, men det blev også til et par skuffelser. Vi har samlet alle højdepunkter fra weekenden.

Nadia Nadim fortsætter målformen

Det har været en god start på opholdet i Paris Saint-Germain for Nadia Nadim. I går nettede hun nemlig igen, og det betyder, at hun har scoret to mål i de to første kampe i ligaen for den franske storklub.

Hverken Nadim eller Signe Bruun var dog i startopstillingen for Paris Saint-Germain, men begge kom på banen i slutningen af kampen mod Fleury 91, og det var altså her, at Nadim slog til. Med sejren fører holdet ligaen, men kun et point foran Lyon, som har spillet en kamp mindre.

Dolberg rejste sig med elegant scoring

Dolberg var et stort samtaleemne i løbet af ugen på grund af en misset chance mod Real Madrid. (Foto: JOHN THYS © Scanpix)

Der har været meget snak om Kasper Dolberg i den forgangne uge, efter han brændte en kæmpe chance mod Real Madrid i Champions League. I går rejste han sig dog oven på skuffelsen med et rigtig flot mål.

Det skete i opgøret mod Breda, som Ajax vandt 5-0. Dolberg kom på banen i anden halvleg i stedet for landsmanden Lasse Schöne, og han skulle ikke bruge lang tid for at score. Med ydersiden drejer han flot bolden i nettet. Schöne tangerede i øvrigt Søren Lerby som den udenlandske spiller, der har spillet flest kampe for Ajax.

Topbrag endte med fiasko for Harder

Pernille Harder i aktion mod Bayern München. (Foto: Sven Leifer © imago/foto2press/Scanpix)

Det blev en mareridtsstart på det nye år for Pernille Harder og Wolfsburg, da de i går tabte med 4-2 til rivalerne Bayern München. Harder lavede ellers en rigtig flot assist og havde en kæmpe mulighed for at udligne til 3-3, men hun brændte.

Det er det første nederlag i sæsonen til Wolfsburg, der nu ligger fuldstændig lige med Bayern München på førstepladsen.

Nedtur for Thomas Frank

Thomas Frank klapper af Brentfords fans efter den store skuffelse i FA Cuppen. (Foto: Andrew Couldridge © Scanpix)

Cheftræner Thomas Frank og Brentford fra den næstbedste engelske række havde i går en rigtig god mulighed for at spille sig i kvartfinalen i FA Cuppen. Og selvom de kom foran mod Swansea, så endte det med at gå helt galt. De tabte kampen 4-1.

Normalt er landsholdsspilleren Henrik Dalsgaard i startopstillingen, men han var slet ikke med i truppen i går. Det var i stedet Nikolaj Kirk, og han endte med at få debut for klubben.

Yussuf Poulsen sniger sig op ad topscorerlisten

Den danske landsholdsangriber kravler op ad topscorerlisten i Tyskland. (Foto: Andreas Schaad © Scanpix)

Danmarks farligste angriber for tiden spiller i Bundesligaen for RB Leipzig. Yussuf Poulsen scorede i weekenden to mål i 3-1-sejren over Stuttgart, og det betyder, han nu er oppe på 12 scoringer i sæsonen.

Det er nok til en fjerdeplads på topscorerlisten, og han er kun to mål fra førstepladsen, hvor Frankfurts Luka Jovic ligger med 14 styks.