OVERBLIK Danskernes weekend i fodboldeuropa: En bayersk lussing og en landsholdsangriber i målform

Danskerne stjal igen overskrifter på godt og ondt i de europæiske fodboldligaer.

Thomas Delaney var med i en nedtur for Dortmund mod Bayern München. (Foto: Christof Stache © Scanpix)

Mens kvindelandsholdet har været samlet for at spille landskamp mod Frankrig mandag aften, var der gang i de mandlige spillere i weekenden.

Vi har samlet nogle af weekendens danske højde- og lavpunkter fra de europæiske fodboldligaer.

Stryger Larsen vinder vitalt bundbrag

Jens Stryger Larsen i baggrunden (nummer tre fra venstre) fejrer et af Udineses tre mål mod Empoli. (Foto: Stefano Lancia © Scanpix)

Vi nærmer os sæsonafslutningen i de fleste ligaer, og derfor kan alle kampe være utrolig vigtige. Det var det i høj grad for Udinese søndag eftermiddag, da de tog imod Empoli. Med Jens Stryger Larsen på banen i samtlige 90 minutter vandt Udinese 3-2 og får dermed et hul til nedrykningsstregen på fem point.

Jørgensen bombede for anden kamp i streg

Nicolai Jørgensen var på pletten for anden kamp i træk. ARKIVBILLEDE (Foto: MICHAEL KOOREN © Scanpix)

Der har været kastet meget kritik efter Nicolai Jørgensen, men de seneste fire dage har været fremragende for den danske landsholdsangriber. Søndag scorede han for anden kamp i træk. Denne gang i 3-0-sejren over Venlo med et langskud.

Dortmunds danskere fik lærestreg mod Bayern

Dortmund løb ind i en slem lussing mod Bayern München. (Foto: GUENTER SCHIFFMANN © Scanpix)

Jacob Bruun Larsen og Thomas Delaney niver nok stadig hinanden i armen for at vågne fra mareridtet, men topkampen mod Bayern München var altså virkelighed. Dortmund tabte intet mindre end 5-0 i den vigtige mesterskabskamp i et opgør, hvor de gule ikke havde meget at skulle have sagt.

Joakim Mæhle blev den store mod Jess Thorup

Joakim Mæhle er en vigtig spiller for Genk. ARKIVBILLEDE (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Det begynder at dufte en smule af et mesterskab i Belgien til Genk, der har danskerne Joakim Mæhle og Marcus Ingvartsen. For sidstnævnte er der ikke meget spilletid, men Mæhle fik fuld spilletid, da Genk slog Jess Thorups Gent med 2-1.

Schöne og Ajax hapser PSV’s førsteplads

Lasse Schöne og Ajax fører nu Æresdivisionen foran PSV. (Foto: OLAF KRAAK © Scanpix)

Selvom både Kasper Dolberg og Rasmus Nissen måtte se til fra bænken, så blev det en god weekend for Ajax-danskerne, der havde Lasse Schöne med i startopstillingen. Ajax vandt nemlig deres kamp mod Willem II 4-1, og da PSV søndag kun fik 3-3 mod Vitesse, så rykker hovedstadsklubben op på førstepladsen.

Højbjergs oplæg tæt på at snyde Liverpool

Pierre-Emile Højbjerg spillede en god kamp for Southampton mod Liverpool. (Foto: Andrew Couldridge © Scanpix)

Pierre-Emile Højbjerg har fået meget ros i denne sæson som anfører for Southampton, og kampen mod Liverpool fredag var endnu en flot indsats. Han lagde op til Southamptons føringsmål, men Liverpool fik vendt kampen til sidst til en 3-1-sejr. Jannik Vestergaard spillede størstedelen af kampen for Southampton.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter