OVERBLIK Danskernes weekend i fodboldeuropa: Eriksen med frisparksperle og Delaney med vitalt mål

Mål, assist og mesterskabsfest. Danskerne leverede lidt af hvert rundt omkring i fodboldeuropa i denne weekend.

(Foto: Dylan Martinez © Scanpix)

Herunder giver DR Sporten dig et overblik over de danske landsholdsspillere, som markerede sig rundt omkring i Europa i denne weekend.

Eriksen med frisparksperle

Christian Eriksen kom på tavlen, da han med et snedigt frispark gjorde det til resultatet 2-2 i Tottenhams kamp mod Everton. (Foto: WILL OLIVER © Scanpix)

Christian Eriksen fik lov til at score Tottenhams sidste mål i denne Premier League-sæson, da han udlignede til 2-2 direkte på frispark mod Everton.

Kampen var uden den store betydning for Eriksen og company, der allerede havde sikret sig fjerdepladsen og dermed Champions League i næste sæson.

Og netop Champions League er nok dér, øjnene er rettet mod for Tottenham. Den 1. juni møder de nemlig Liverpool i denne sæsons finale.

Delaneys mål og assist holder Dortmund inde i guldkampen

Thomas Delaney og Dortmund lever stadig i kampen om det tyske mesterskab, efter de lørdag besejrede Düsseldorf, mens Bayern München måtte nøjes med 0-0 mod Yussuf Poulsen og Leipzig.

Delaney spillede en afgørende rolle i Dortmunds sejr på 3-2 med både et oplæg og en scoring.

Dortmund har derfor to point op til Bayern München inden sidste runde, så det ser stadig meget svært ud for Delaney og Dortmund.

Mike Jensen-drøn skaffer Rosenborg point

Mike Jensen scorede et drømmemål, da Rosenborg fik et enkelt point ude mod Lillestrøm. (Foto: Larsen © Scanpix)

Der har ikke været meget at juble over for Rosenborg i starten af denne sæson, men set med danske briller kom der lidt i weekendens kamp mod Lillestrøm.

Mike Jensen sikrede nemlig de forsvarende norske mestre et enkelt point, da han tordnede bolden i kassen til resultatet 1-1.

Rosenborg ligger efter syv kampe under stregen med sølle seks point.

Harder garnede i Wolfsburg-fest

Pernille Harder kom på tavlen, da Wolfsburg besejrede Potsdam. (Foto: PETER STEFFEN)

Pernille Harder og Wolfsburg skulle egentlig bare have overstået søndagens kamp mod Potsdam, for mesterskabet var allerede i hus inden kampen.

Harder varmede dog op til festen med scoringen til 1-0 i Wolfsburg sejr på 2-0, og det gjorde måske festen endnu sjovere for den danske stjerne.

Harder og Wolfsburg vandt både pokalen og mesterskabet, og Harder har faktisk vundet tre mesterskaber ud af tre mulige siden ankomsten til Wolfsburg.

Wass og Valencia tættere på Champions League

Daniel Wass spillede 82 minutter i sejren over Alaves. (Foto: JAVIER Soriano © Scanpix)

De kom godt nok bagud på hjemmebane mod Alaves, men derfra stod der ellers Valencia på det meste, da de vandt 3-1 og rykkede op på fjerdepladsen i La Liga. Den plads er gylden, fordi det er vejen ind til Champions League.

Daniel Wass startede inde for Valencia og spillede 82 minutter. I den sidste spillerunde møder Valencia Valladolid, og med en sejr vil CL-pladsen være i hus for næsen af Getafe.

Ajax er millimeter fra guldet i Holland

Lasse Schöne og Daley Blind hylder deres fans efter 4-1-sejren. (Foto: OLAF KRAAK © Scanpix)

Det kan næsten ikke gå galt for Ajax nu. Efter søndagens sejr over Utrecht på 4-1 og PSV’s nederlag til AZ Alkmaar på 1-0, så er Amsterdam-holdet med de tre danskere Lasse Schöne, Kasper Dolberg og Rasmuss Nissen snublende tæt på guldet.

Det var ellers en mareridtsstart for Ajax, da Utrecht kom foran i det første minut, med Champions League-semifinalisterne svarede igen og tog sejren. Lasse Schöne var den eneste dansker, som fik spilletid. Han fik de sidste 18 minutter. Ajax fører med tre point før sidste runde og har en markant bedre målscore.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter