OVERBLIK Danskernes weekend i fodboldeuropa: Harder og Delaney på tavlen i Tyskland

Flere danskere markerede sig med gode præstationer, da fodbolden rullede i Europa denne weekend.

Thomas Delaney var en af danskerne, som fik bolden i nettet i denne weekends kampe. (Foto: ANNEGRET HILSE © Scanpix)

Herunder giver DR Sporten dig et overblik over de danske landsholdsspillere, som markerede sig rundt omkring i Europa i denne weekend.

Delaney på tavlen i smal Dortmund-sejr

Thomas Delaney var på pletten i Dortmunds sejr over Hertha Berlin. (Foto: TOBIAS SCHWARZ © Scanpix)

Lørdag var Thomas Delaney og Dortmund på besøg hos Hertha Berlin, og her kvitterede den danske midtbanegeneral med sit andet mål for sin tyske klub. Dortmund vandt opgøret 3-2 og ligger fortsat nummer to i Bundesligaen - med samme antal point som Bayern München på førstepladsen.

Junges Juventus holder fast i førstepladsen

Landsholdsspiller Sofie Junge kom lørdag på tavlen, da hun med sit hold Juventus mødte bundholdet fra Pink Bari i den italienske liga. Juventus var bagud 0-1, men takket være mål fra blandt andet Junge fik ”Den gamle dame” vendt kampen til en sejr på 3-1. Med sejren holder Juventus fast i toppen af kvindernes Serie A.

Sisto med i kamp mod Real og Zidane

Pione Sisto var på banen for Celta Vigo mod Real Madrid. (Foto: Gabriel bouys © Scanpix)

Lørdag gjorde Zinedine Zidane comeback som træner hos kongeklubben Real Madrid. Pione Sisto var med fra start hos Celta Vigo, der skulle prøve at ødelægge det for Zidane. Men det lykkedes ikke, og Real Madrid og Zidane hev en sejr på 2-0 hjem. Også Andrew Hjulsager kom på banen for Celta Vigo.

Lerager med til at sænke Juventus

Efter en suveræn ligasæson med 24 sejre og tre uafgjorte, så gik den ikke længere for Juventus, der søndag led sæsonens første nederlag til Genoa med Lukas Lerager. På hjemmebane fik landsholdsspilleren og Genoa skovlen under Juventus med en sejr på 2-0 på to mål i kampens sidste 20 minutter. Lerager fik fuld spilletid i opgøret.

Harder fortsætter sin scoringsstime

Pernille Harder kom på tavlen i weekenden for sin klub Wolfsburg. (Foto: Fabian Bimmer © Scanpix)

Pernille Harder spillede hele kampen, da det tyske mesterhold søndag var på besøg hos Freiburg. Her sendte Harder bolden i kassen efter 9 minutter til stillingen 1-1. Herefter scorede Wolfsburg yderligere to gange og sikrede sig en sejr på 3-2.

Bruun og Nadim med i PSG-sejr

Signe Bruun startede på banen, da Paris Saint-Germain mødte Dijon i den bedste franske liga. Nadia Nadim kunne se på fra bænken, da hovedstadsklubben slog sin modstander 2-0. Med sejren er PSG to point efter førerholdet Lyon.

Jess Thorup vinder vital kamp

Det har været en fin start på trænerkarrieren i Belgien for Jess Thorup, og søndag vandt han sin måske vigtigste kamp med sit hold, Gent. De slog nemlig Saint-Truiden på udebane med 2-0, og det var nok til at rykke forbi selvsamme hold og skaffe sig en billet til mesterskabsslutspillet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter