OVERBLIK Danskernes weekend i fodboldeuropa: Højbjerg og Vestergaard snød Eriksen

Flere danskere markerede sig med gode præstationer i fodboldeuropa denne weekend.

Jannik Vestergaard og Southampton vendte kampen i det sidste kvarter mod Tottenham. (Foto: David Klein © Scanpix)

Tingene flaskede sig ikke for Christian Eriksen og Tottenham denne weekend, men det gjorde det til gengæld for flere andre danskere.

Herunder giver DR Sporten dig et overblik over de danske landsholdsspillere, som markerede sig rundt omkring i Europa i denne weekend.

Dolberg-assist i suveræn Ajax-sejr

Kasper Dolberg leverede en assist i kampen mod Fortuna Sittard. (Foto: Maurice van Steen © Scanpix)

Kasper Dolberg begyndte kampen på toppen, da Ajax søndag satte Fortuna Sittard til vægs i en sikker 4-0 sejr på hjemmebanen Amsterdam Arena, og den unge dansker havde næstsidste fod på Ajax' scoring til 4-0.

Lasse Schöne afløste Frenkie de Jong i pausen, og han kunne efter 63 minutter se Neres score sit andet mål. Rasmus Nissen Kristensen så hele kampen fra bænken.

Ajax indtager andenpladsen i den hollandske Æresdivision.

Zanka, Billing og Lössl kæmpede forgæves

Phillip Billing blev taget ud i pausen af Huddersfields kamp mod Bournemouth. (Foto: PETER POWELL © Scanpix)

Mathias Zanka Jørgensen var med fra start hos Huddersfield, der også havde keeper Jonas Lössl og Philip Billing med i 0-2-nederlaget hjemme til Bournemouth.

Huddersfield har dermed stadig blot 14 point på sidstepladsen i Premier League.

Troelsgaard nettede i pokalturneringen

Danmarks Sanne Troelsgaard scorede for FC Rosengård i pokalkampen mod Kristiansstads DFF. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Den danske landsholdsspiller Sanne Troelsgaard kom på tavlen for sin svenske klub FC Rosengård søndag, da der blev spillet pokalkvartfinale mod Kristiansstads DFF.

Målet til 1-0 var dog ikke nok for Sanne Troelsgaard. Kampen sluttede 2-2, hvilket ikke var nok for FC Rosengård til at avancere til semifinalen.

Mæhles drømmehug cementerede Genks førsteplads

Joakim Mæhle blev matchvinder for Genk med et flot mål. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Den belgiske fodboldklub Genk fastholdt søndag sit greb om førstepladsen i Jupiler League, den bedste række i landet. Her blev bundproppen Lokeren slået 1-0, og det var med den tidligere AaB'er, Joakim Mæhle, i hovedrollen.

Joakim Mæhle, der spiller højreback, scorede i det 77. minut, da han med et drøn af et skud fra kanten af feltet sendte bolden i målhjørnet.

Mæhles danske kollega i Genk, angriberen Marcus Ingvartsen, så hele hjemmekampen mod Lokeren fra bænken.

Højbjerg og Vestergaard snød Eriksen og co.

Pierre Emile-Højbjerg kom bedst ud af duellen med Christian Eriksen og Tottenham. (Foto: David Klein © Scanpix)

To scoringer i det sidste kvarter vendte op og ned på det hele, da Southampton hjemme slog Tottenham i danskeropgøret i Premier League lørdag.

Southampton havde Pierre-Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard med i sejren over Christian Eriksen og Tottenham, som tabte endnu et skridt i kampen om top-4.

Thomas Franks danskerkoloni hentede tre point

Henrik Dalsgaard leverede en assist i Brentfords sejr over Middlesbrough. (Foto: Adam Holt © Scanpix)

Der var en hel flok danskere i aktion, da Thomas Franks Brentford lørdag vandt en svær udekamp mod Middlesbrough i Englands næstbedste række, Championship.

Den danske landsholdsspiller Henrik Dalsgaard gjorde sig bedst bemærket med en assist til Said Benrahmas sejrsmål til 2-1, men også den tidligere Horsens-spiller Mads Bech fik fuld tid i Brentfords forsvar.

Den tidligere FCN-topscorer Emiliano Marcondes kom ind med fem minutter tilbage af opgøret.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter