OVERBLIK Danskernes weekend i fodboldeuropa: Iskold Harder leverede i tæt sæsonåbner

Pernille Harder blev matchvinder i Tyskland, mens Daniel Wass assisterede i Spanien.

Pernille Harder blev matchvinder for Wolfsburg (arkivfoto). (Foto: Fabian Bimmer © Scanpix)

En hel flok danskere var over weekenden på græs i de store ligaer rundt om i Europa.

Herunder giver DR Sporten dig et overblik over de danske spillere, som markerede sig rundt omkring i Europa i denne weekend.

Masser af spilletid til Premier League-danskere

Efter et særdeles vellykket indhop i første runde var Christian Eriksen tilbage i startopstillingen lørdag for Tottenham. (Foto: PETER POWELL © Scanpix)

Dansk bacon har siden tidernes morgen været en dansk eksportsucces i England, og kigger man på startopstillingerne i den bedste engelske fodboldrække, nyder danske fodboldspillere nærmest samme succes.

Den omvandrende transfersaga Christian Eriksen fik tæt på fuld tid i Tottenhams uafgjorte storkamp mod Manchester City. 2-2 endte den affære.

Philip Billing flirtede med et rødt kort, før han blev skiftet ud efter første halvleg i Bournemouths 2-1 sejr på udebane mod Aston Villa.

Da Liverpool vandt 2-1 over Southampton, spillede både Pierre-Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard fuld tid.

Søndag fik Andreas Christensen fuld spilletid for Chelsea, da holdet fra London havde besøg af Kasper Schmeichel og Leicester. Men trods et tidligt føringsmål måtte Christensen og co. nøjes med et uafgjort resultat - 1-1.

Blandet danskerstart i det spanske

Daniel Wass fik fuld spilletid for Valencia og blev noteret for en assist. (Foto: jose jordan © Scanpix)

Selvom flere danskere fandt vej til grønsværen i første runde af La Liga, blev det ikke til den store sportslige succes, hvis man ser bort fra Daniel Wass.

Han spillede hele opgøret og leverede en flot assist, da Valencia dybt inde i overtiden måtte nøjes med 1-1 mod Real Sociedad.

Hos Leganés var Martin Braithwaite med som skarpretter i front uden held, da holdet tabte 1-0 mod Osasuna.

Pione Sisto fik det sidste kvarter i Celta Vigos forventlige nederlag mod Real Madrid.

Den danske landsholdsanfører, Simon Kjær, var ikke på banen for Sevilla, da de søndag aften åbnede sæsonen med en 2-0 sejr over Espanyol. Kjær er ikke skadet, så der spekuleres kraftigt i, om den 30-årige forsvarsspiller er på vej væk.

Harder matchvinder for Wolfsburg

Pernille Harder kom på tavlen for sit tyske mandskab, Wolfsburg. På billedet jubler hun efter en scoring i forårets kvartfinale i Champions League. (Foto: Fabian Bimmer © Scanpix)

Det blev med den danske landsholdsanfører Pernille Harder i hovedrollen, da Wolfsburg åbnede sæsonen i Bundesligaen.

De forsvarende mestre gik målløse til pause mod SC Sand, men blot tre minutter inde i anden halvleg fik Pernille Harder ændret på det.

Den danske profil var nemlig iskold, da hun fik muligheden for at sparke hjemmeholdet i front fra straffesparkspletten, og den stilling holdt hele vejen hjem.

Mads Valentin Pedersen med debutantoplæg i Tyskland

Mads Valentin Pedersen (th) kan kun se til, da Julian Brandt scorer til slutresultatet 5-1 i kampen mellem Dortmund og Augsburg. (Foto: LEON KUEGELER © Scanpix)

Årets udgave af Bundesligaen blev i weekenden skudt i gang med en håndfuld danskere i de respektive trupper. Og de tyske danskerklubber mødtes på kryds og tværs.

Mægtige Borussia Dortmund med Thomas Delaney og Jacob Bruun Larsen på bænken tog hjemme mod FC Augsburg.

Her debuterede den tidligere FCN-profil Mads Valentin Pedersen for udeholdet, og selvom Augsburg blev sendt hjem med et 5-1-nederlag i bagagen, kunne Mads Velentin Pedersen glæde sig over en smule personlig succes. Han assisterede, da Augsburg bragte sig foran med 1-0 i første minut.

Sidst på søndagen var det så den danske bundesligabomber Yussuf Poulsen, der var i aktion. Poulsen kom dog ikke selv på tavlen i 4-0 sejren over Marcus Ingvartsens Union Berlin.

Danskerscoring i Holland - Andersen får fuld tid for Lyon

Nikolai Laursen (tv) spiller nu i Emmen. Her ses han i aktion mod Daley Blind fra Ajax. (Foto: Maurice van Steen © Scanpix)

I Holland er Nikolai Laursen kommet på græs hos FC Emmen. Han var sidste sæson udlejet til Brøndby uden den store succes, men lørdag fik danskeren en drømmestart i sin nye klub.

Nikolai Laursen scorede efter bare fire minutter til 1-0, da Emmen på hjemmebane besejrede SC Heerenveen, som i øvrigt havde Jens Odgaard med i startopstillingen.

I Frankrig fik Joachim Andersen fuld tid for sit nye hold Lyon, da storklubben udraderede Angers med hele 6-0.

Den danske midterforsvarer skiftede inden sæsonen til Frankrig for en pris i omegnen af 225 millioner kroner.

Facebook
Twitter