OVERBLIK Her er fremtidens stjerner

Hvem er spillerne på det succesrige U21-landshold? DR Sporten gennemgår holdet.

U21-landsholdet har vundet otte af ti kampe i EM-kvalifikationen og scoret 37 mål i ti kampe. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

De fleste kender Christian Eriksen, Pierre Emile Højbjerg, Viktor Fischer, Nikolai Boilesen, Jores Okore og Andreas Cornelius.

Spillere som har alderen til at være med på U21-landsholdet, men slår deres folder på A-landsholdet.

Men hvem er så spillerne på det succerige U21-landshold, der er gået ubesejret igennem EM-kvalifikation og har scoret imponerende 37 mål i ti kampe?

DR Sporten går her igennem holdet, som i oktober skal spille to play off-kampe om adgang til næste sommers EM-slutrunde.

Jakob Busk, 20 år, målmand, AC Horsens

Jakob Busk er udlejet fra FC København til Horsens i 1. division. Nåede at præstere meget svingende i syv officielle kampe for FC København inden lejemålet til det jyske, hvor han har sat sig på pladsen som førstemålmand. Stod fuld tid for U21-landsholdet mod både Rusland og Bulgarien.

David Jensen, 22 år, målmand, FC Nordsjælland

Førstemålmand i FC Nordsjælland og et ordentligt lokum på næsten to meter. Har kun fået to kampe på U21-landsholdet og står pt i skyggen af Jakob Busk. David Jensen har dog været en del af DBU's ungdomslandshold helt fra U16-holdet.

Alexander Scholz, 21 år, midterforsvarer, højre back, Lokeren

Søn af tyske forældre - hans far Kent Scholz var med til at vinde sølv med Vejle i halvfemserne. Spillede selv i Vejle indtil sommeren 2011, inden han efter et pusterum fra fodbold og en tur til islandsk fodbold endte i Belgien, hvor han er fast mand hos sub-topklubben, Lokeren. En af de få fodboldspillere, som har vandret på Camino-ruten. Her spændende læsning hos Tipsbladet

Andreas Christensen, 18 år, midterforsvarer, defensiv midtbane, Chelsea

Årets U17-talent i 2012 og allerede med 11 U21-landskampe på CV'et trods sin unge alder. Har spillet en enkelt opvisningskamp på Chelseas førstehold og siddet på bænken én gang i Premier League, men gør sig ellers på klubbens ungdomshold. Fortid i Brøndby.

Andreas Christensen (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Frederik Sørensen, 22 år, midterforsvarer, Hellas Verona

Velbevandret i italiensk mad og mode - i hvert fald, hvis han har brugt tiden uden for fodboldbanen fornuftigt. Kom til Juventus fra Lyngby allerede i 2010, har været et smut forbi Bologna og er nu i Preben Elkjærs gamle klub Hellas Verona, som har lejet ham i Juventus.

Jannik Vestergaard, 22 år, midterforsvarer, Hoffenheim

Anfører med imponerende 20 kampe på U21-landsholdet og også en enkelt optræden på A-landsholdet i en venskabskamp tilbage i 2013. En ledertype på to meter med 65 Bundesliga-kampe på CV'et - er dog startet denne sæson som reserve i Hoffenheim. Kom til Tyskland fra Brøndby i 2010.

Andreas Christensen (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Christoffer Remmer, 21 år, højre back, FC København

Pt. skadet men eller sikker starter på U21-landsholdet. Christopher Remmer var manden, der en overgang slog Lars Jacobsen af pinden som højre back i FC København, og kan Remmer holde sig skadefri og forbedre sit defensive spil, kan han meget vel blive fast mand på A-landsholdet. Slår et af Superligaens bedste indlæg.

Frederik Holst, 19 år, højre back, Brøndby

Har for længst fået sit gennembrud i Brøndby, hvor han debuterede helt tilbage i 2012. Fast mand på Vestegnen, men ikke på U21-landsholdet, hvor han kun har fået en enkelt optræden i en venskabskamp. Har fra en tidlig alder fremvist et imponerende overskæg, men det er nok tvivlsomt, om han kan tage skridtet op på A-landsholdet.

Jens Jønsson, 21 år, højre back, midtbane, AGF

Måske mest kendt for at have scoret årets mål i Superligaen, 2012. Et tordenhug i overtiden mod Silkeborg. En rigtig Aarhus-dreng, som har fået sin fodboldopdragelse i Viby, Lyseng og AGF. Næppe en spiller, der kommer til at gøre sig på A-landsholdet.

Riza Durmisi, 20 år, venstre back, Brøndby

Fast mand i Brøndby og på U21-landsholdet, hvor han dog bliver slået af pinden, hvis Nikolai Boilesen skulle stille op. Durmisi har spillet masser af kampe på DBU's U-landshold. Måler blot 168 centimeter. Dygtige venstrebacks hænger ikke på træerne, og flere udenlandske klubber har været efter Durmisi.

Lasse Vigen Christensen, 20 år, midtbanespiller, Fulham FC

Er startet på banen en enkelt gang i denne sæson for Fulham i Englands næstbedste række. Målfarlig og vigtig på U21-landsholdet, hvor han blandt andet scorede to mål i 4-2-sejren over Rusland. Fortid i Esbjerg og FC Midtjylland, hvor han dog ikke nåede at spille Superliga-bold.

Andreas Christensen (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Lucas Andersen, 19 år, midtbanespiller, Ajax Amsterdam

Var 16 år og 174 dage, da han fik debut for AaB og blev dermed den yngste Superliga-debutant nogensinde i den nordjyske klub. Nåede at blive en darling i Aalborg, inden han skiftede til Ajax i 2012. Her lader gennembruddet dog vente på sig. Til gengæld scorede han to kasser i U21-landsholdets 7-1-sejr over Bulgarien.

Nikolaj Thomsen, 21 år, midtbanespiller, AaB

"Han har alt det, som man efterspørger omkring en moderne fodboldspiller i topfodbold," har Nikolaj Thomsens træner i AaB, Kent Nielsen, sagt til Tipsbladet. Thomsen er en vigtig mand både på U21-landsholdet og hos AaB, hvor han startede inde i samtlige 33 kampe i nordjydernes guldsæson 2013/2014.

Youssef Toutouh, 21 år, midtbanespiller, FC København

Har ikke været blandt Jess Thorups foretrukne på U21-landsholdet på det seneste, men kom med på et afbud til kampen mod Bulgarien og fik en time på banen. Har en stjerne hos Ståle Solbakken i FCK, men det sidste halve år har været mere eller mindre ødelagt af skader.

Andreas Christensen (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Danny Amankwaa, 20 år, midtbanespiller, FC København

Amankwaa har fået sit gennembrud i FC København i denne sæson, men skal stadig bevise mere i de helt afgørende offensive aktioner. Han har for eksempel endnu ikke scoret i 28 Superligakampe for FCK. Syv optrædener i startopstillingen hos københavnerne siden slut-juli vidner dog om kvalitet.

Yussuf Poulsen, 20 år, angriber, RB Leipzig

Fast og målfarlig inventar på U-landsholdene gennem årene. Stor angriber som lidt overraskende valgte at skifte Lyngby ud med Leipzig i Tysklands tredjebedste række i 2013. Leipzig er dog rykket op til 2. Bundesliga. Stolt ejermand af flot rastahår. 

Emil Berggren, 21 år, angriber, Hobro

Alle snakker om Niklas Bendtner, Andres Cornelius, Simon Makienok og Nicklas Helenius. Men hvad med Emil Berggren? I Berggren har vi i hvert fald en dansk angriber, som med sine to meter fylder noget i feltet. Uden nogen U-landsholds-fortid må han siges at være en "late bloomer". Fik debut på U21-landsholdet med en scoring mod Bulgarien.

Kenneth Zohore, 20 år, angriber, IFK Göteborg

Zohore kan allerede prale af at have en forholdsvis tumultarisk karriere bag sig med mere eller mindre mislykkede ophold i både FC København, Fiorentina og Brøndby bag sig. Nu er den store, men hurtige angriber i Sverige, hvor IFK Göteborg har lejet ham i Italien. Zohores farmor er kusine til Didier Drogbas mor. Men Zohore bliver næppe nær så god som Drogba.

Andreas Christensen (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Uffe Bech, 21 år, angriber, FC Nordsjælland

Uffe Bech har fået sit gennembrud i denne sæson med fire kasser i seks Superligakampe, men han har altid været god til at finde nettet. På U21-landsholdet scorede han sit første mål i 7-1-sejren mod Bulgarien. Med sine 170 centimeter er han et godt, vævert supplement til holdets store angribere.  

Facebook
Twitter