OVERBLIK Messis 100 landskampe uden en titel

Lionel Messi rundede i nat 100 landskampe for Argentina. DR Sporten giver dig her et overblik over Messis landsholdskarriere.

Lionel Messi mangler 12 mål for at blive den mest scorende landsholdsspiller for Argentina nogensinde. (© Getty Images)

Det kunne næsten ikke starte værre for 18-årige Lionel Messi, da han fuld af ungdommens mod trådte ind på landsholdsscenen for Argentina i en venskabskamp mod Ungarn tilbage i 2005.

Debuten blev dog kort for Messi, der bare få minutter efter blev sendt direkte tilbage i bad. Et albuesving ramte Vilmos Vanczak, der straks gik til jorden, og så måtte Messi forlade banen.

Messi fik rødt kort i sin landsholdsdebut. (Foto: Shaun Botterill © Getty Images)

Efterfølgende fandt Messis holdkammerater den unge landsholdsdebutant grædende i et hjørne af omklædningsrummet, rapporterede de argentinske medier dengang.

Kan snart sætte målscoringsrekord

Siden da er det blevet til yderligere 99 landskampe for Argentina med 46 mål til følge. Et ikke imponerende antal sammenlignet med statistikken i FC Barcelona, hvor Messi har lavet 412 mål i 482 kampe for den catalanske storklub.

Selvom Messi blev den yngste i Argentinas historie til at runde 100 landskampe, så er den argentinske driblekunstner er stadig ikke helt tæt på Javier Zanettis landskampsrekord på 145 kampe, men Messi kan snart kan udligne Gabriel Batistutas målrekord på 56 kasser i landsholdstrøjen.

Messi fik rødt kort i sin landsholdsdebut. (Foto: Raul Sifuente © Getty Images)

Første mand til at se Messi flyve forbi på rekordlisten bliver med god sandsynlighed Atletico Madrid træneren, Diego Simeone, der er nummer fire på listen over spillere med flest landskampe for Argentina. Simeone nåede at trække i den celesteblå landsholdstrøje 106 gange.

Mest succes som ungdomsspiller

Lionel Messi var på holdet, da Argentina tilbage i 2005 vandt U20-verdensmesterskaberne, mens han også var med til at vinde OL-guld i 2008, men en VM- eller Copa America-titel lader stadig vente på sig.

Tættest på var Messi, da Argentina i 2007 tabte Copa America-finalen til Brasilien, mens Messi også måtte tage til takke med sølvmedaljer under sidste års VM-slutrunde. Her scorede Messi fire mål ved slutrunden.

Messi fik rødt kort i sin landsholdsdebut. (Foto: Chris Brunskill © Getty Images)

Og selvom Messi for længst har overgået legende Diego Maradonas antal af landskampe og landskampsmål, så mangler den lille troldmand stadig den helt store titel, som Diego Maradona hjemførte til tangoens land med VM-titlen i 1986.

Messi kan dog passende starte sin titeljagt på landsholdet allerede den 4. juli, hvor der spilles finale i Copa America. Endnu står han dog kun noteret for en enkelt fuldtræffer i dette års turnering.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk