OVERBLIK Retssagen mod voldstiltalte Bendtner starter fredag

Fodboldspilleren Nicklas Bendtner er tiltalt for at have slået og sparket en taxachauffør. Chaufføren er tiltalt for forsøg på vold.

Bendtner er blevet tiltalt for vold efter en episode med en taxachauffør i det københavnske natteliv tilbage i september-måned. (Foto: TERJE PEDERSEN © Scanpix)

Den længe ventede retssag med fodboldspilleren Nicklas Bendtner som hovedperson starter fredag i Københavns Byret.

Her står Rosenborg-angriberen tiltalt for vold mod en taxachauffør i København, mens selvsamme chauffør er tiltalt for forsøg på vold.

Norske Adresseavisen skriver ifølge BT, at der af anklageskriftet fremgår, at Nicklas Bendtner bliver tiltalt for først med knyttet næve at have slået chaufføren, som faldt til jorden, hvorefter Bendtner skulle have sparket ham i ansigtet.

Optrinnet kostede chaufføren en tur på operationsbordet med en brækket kæbe.

Philine Roepstorff, Nicklas Bendtners kæreste, var med på taxaturen, som endte med den voldelige udgang. Hun har tidligere forklaret, at fodboldspilleren tyede til selvforsvar, da chaufføren angreb dem.

Den 30-årige tidligere landsholdsspiller har via sin advokat, Anders Németh, tidligere oplyst, at han nægter sig skyldig i anklagen.

Nicklas Bendtner er tiltalt efter den milde voldsparagraf, hvor strafferammen er fængsel i op til tre år.

Scorede aftenen inden retssagen

På trods af at retssagen starter fredag morgen, var angriberen i aktion for sin norske klub torsdag aften, hvor han på hjemmebanen i Trondheim med en scoring var med til at sikrer Rosenborg en plads i pokalfinalen.

- Som fodboldspiller går man gennem mange tinge uden for banen som for eksempel familieliv. Så du lærer ligesom at administrere fodbold som dit arbejdsliv, og så have et privatliv udenfor, sagde Nicklas Bendtner efter sejren til norske NRK.

- I morgen (fredag, red.) er vi klogere på mange ting alle sammen. Det skal overstås, og så ved jeg, hvor jeg står. Og så er der fuld fokus på kampen søndag, hvor tre point kan sætte os i en gunstig position til at vinde guld, afsluttede han med henvisning til, at Rosenborg er tæt på at genvinde det norske mesterskab.

Ligesom Nicklas Bendtner har taxachaufføren også nægtet sig skyldig i sin tiltale, der lyder på forsøg på vold.

- Min klient er blevet tiltalt for at have kastet med en ukendt genstand mod Bendtner og hans kæreste uden at ramme. Han nægter sig skyldig, sagde hans advokat, Mette Grith Stage, i oktober.

Ifølge en aktindsigt i anklageskriftet, som TV 2 Sport har fået, så er Bendtner og taxachaufføren begge også tiltalt for at undlade at anvende sikkerhedssele i taxaen, ligesom at Nicklas Bendtne er tiltalt for at være gået fra taxaregningen på 52 kroner. Chaufføren er tiltalt for at have talt i en håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Kom op at skændes med chauffør

Sagen begyndte at rulle i september, da den danske Rosenborg-spiller sammen med sin kæreste tog en taxa i det indre København. Her kom de op at skændes med chaufføren, og det endte i et fysisk opgør, hvor taxachaufføren brækkede kæben to steder.

Bendtners kæreste, Philine Roepstorff, skrev efterfølgende et langt opslag på Instagram. Her forklarede hun, at Bendtner godt nok slog chaufføren. Men det skete i selvforsvar, forklarede hun.

Hos DanTaxi har kommunikationschef Rasmus Krochin tidligere oplyst, at der findes videomateriale af hændelsesforløbet, og at optagelserne er videregivet til politiet.

Københavns Politi, der har efterforsket sagen, har ikke ønsket at kommentere de rejste tiltaler.

Fortsætter i Rosenborg indtil videre

Kort efter sagen så dagens lys i starten af september, stod Nicklas Bendtner frem på et pressemøde sammen Rosenborgs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug. Her blev det gjort klart, at danskeren fik lov til at fortsætte i klubben.

Hvis Bendtner bliver dømt for vold, så vil Rosenborg tage sagen op til overvejelse igen.

- Vi har ikke vurderet, hvad vi gør, hvis Nicklas bliver dømt for vold. Så må vi vurdere situationen igen, sagde Tove Moe Dyrhaug på pressemødet i norske Trondheim.

Den danske angriber beklagede samtidig, at han var involveret i episoden i det københavnske natteliv.

Nicklas Bendtner svarede ikke på et eneste spørgsmål, men læste indledningsvist op fra et stykke papir.

- Jeg har været involveret i en yderst uheldig og for mig stærkt ubehagelig episode. Jeg kunne ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at situationen skulle udvikle sig, som den gjorde.

- De folk, jeg har delt omklædningsrum med i halvandet år, ved heldigvis godt, at jeg ikke er en voldsmand, sagde Bendtner.

Det er ikke første gang, Nicklas Bendtner stifter bekendtskab med det danske retssystem.

I marts 2013 blev angriberen frakendt retten til at køre bil i tre år samt idømt en bøde på 842.000 kroner, fordi han med en alkoholpromille på 1,75 kørte mod ensretningen på Gammel Strand i København.

Derudover har han tidligere mistet kørekortet i England for at køre for stærkt og været involveret i episoder omhandlende hærværk.

Sagen mod Nicklas Bendtner og taxachaufføren starter fredag morgen klokken 9.30 i Københavns Byret.