OVERBLIK Så dyre er TV-aftalerne

Premier League indgik tirsdag en ny rekordaftale. Se de største tv-aftaler i Europa her.

Premier League er den klart dyreste liga at vise fodbold fra. (Foto: Oli Scarff © Scanpix)

Tirsdag købte britiske Sky og BT rettighederne til at vise Premier League-fodbold i tre sæsoner. Prisen var svimlende 51 milliarder kroner - altså 17,5 millioner kroner per sæson.

Her følger et overblik over hvor meget har tv-stationerne betalt for at erhverve sig rettighederne til at transmittere direkte fra Europas fem største fodboldligaer.

England

Tirsdag blev rettighederne til Premier League fra 2016 til 2019 solgt for 17,5 milliarder kroner per sæson til Sky og BT.

I den nuværende aftale er prisen 10 milliarder kroner per sæson.

Italien

Klubberne i Serie A tjener 6,8 milliarder kroner per sæson. Sky og Mediaset ejer rettighederne på en aftale, der kan forlænges frem til 2018.

Tyskland

36 klubber i Bundesligaen og 2. Bundesliga indgik i 2012 en fælles fireårig aftale med det tyske Sky til en værdi af 3,6 milliarder kroner om året.

Frankrig

I 2012 indgik klubberne en aftale frem til 2016 til en værdi af 4,5 milliarder kroner per sæson. Fra 2016 til 2020 vil de to tv-rettighedshavere Canal Plus og beIN betale 5,5 milliarder kroner årligt.

Samtidig er der lavet en aftale med beIN fra 2018 til 2024 omkring de udenlandske rettigheder, der vil indbringe 600 millioner kroner.

Spanien

I modsætning til øvrige lande, så forhandler klubberne selv prisen med tv-stationerne. Den nuværende aftale vurderes til at være på omkring seks milliarder kroner per sæson, hvoraf 25 procent kommer fra udenlandske rettigheder.

Real Madrid og FC Barcelona kan hæve godt en milliard kroner hver per sæson, mens Valencia, Sevilla og Atlético Madrid får 300 millioner kroner. De mindre klubber får op til 130 millioner kroner per år.

Det forventes, at der laves en kollektiv aftale fra 2016 og frem.

Kilder: AFP

/ritzau/

Facebook
Twitter