OVERBLIK Slutspillet i de europæiske fodbold-ligaer

Kampen om mesterskabet i de største europæiske ligaer spidser til. Her er et overblik over den aktuelle situation i de syv største ligaer.

Skal Leicester for første gang vinde det engelske mesterskab? Det ville være en kæmpe sensation. (Foto: Alan Walter © Scanpix)

Om to en halv måned er de største europæiske ligaer afgjort, og spillerne kan begynde at forberede sig på EM i Frankrig.

Inden da er der stadig en del kampe at spille i de store ligaer, hvor der i nogle af dem stadig er spænding i mesterskabskampene og om de efterfølgende Europa-adgangsgivende pladser.

DR giver her et overblik over den aktuelle situation i de syv største europæiske ligaer.

PREMIER LEAGUE

Der er stadig mange point at spille om, men der er lagt op til en sensationel sæson, hvor enten Leicester eller Tottenham kan løbe med guldet. Tottenham har ikke været mester siden 1961, og Leicester har aldrig vundet mesterskabet.

Men man kan naturligvis ikke afskrive hverken Arsenal eller Manchester City endnu, mens Manchester United på trods af en god sidste uge må kigge langt efter guldet i år.

Topstillingen i Premier League.

Resterende program: Leicester mangler blandt andre at møde Manchester United og Chelsea i henholdsvis tredjesidste og sidste runde, mens Tottenham mangler at møde United, Chelsea og Liverpool, og samtidig har holdet også Europa League at tænke på.

Umiddelbart ser Arsenals slutprogram nemmest ud, men holdet skal da stadig møde Tottenham og Manchester City og Wengers tropper er stadig med i Champions League, hvor man dog nok må se sig slået af Barcelona.

Kan Christian Eriksen og Tottenham heade mesterskabet hjem for første gang siden 1961? (Foto: Andrew Couldridge © Scanpix)

SERIE A

Efter en sløv start på sæsonen har Juventus gang i en stime, der lyder på 17 kampe uden nederlag, og Torino-holdet er da også favoritter til at genvinde mesterskabet. Men Napoli bider dem i haserne og skal ikke udelukkes fra guldkampen, mens Roma på trods af et trænerskifte må betragtes som en outsider.

De øverste seks i Serie A.

Slutprogram: Juventus mangler blandt andre at møde Inter, Milan og Fiorentina, mens man stadig er med i CL. Napoli mangler at møde store hold som Fiorentina, Inter og Roma. Kampen om tredjepladsen, der giver CL-kvalifikation, står mellem Roma, Fiorentina, Inter og AC Milan.

Roma, der stadig er med i CL, har ikke et decideret nemt program, hvor man blandt andet skal møde Inter, Napoli og Milan. Fiorentina har det dog ikke nemmere med Roma, Napoli og Juventus, mens Inter måske har det nemmeste program, hvor man af de store hold ”kun” skal møde Roma og Napoli.

Juventus har sat en gevaldig slutspurt ind i kampen om det italienske guld. (Foto: Andrea di Marco © Scanpix)

BUNDESLIGA

Bayern har været suveræne i Bundesligaen.

I Tyskland må det siges at mesterskabet er afgjort – og har været det længe. Bayern München kan teoretisk set godt nås, men sandsynligheden er vel mindre end lille.

Heller ikke kampen om andenpladsen synes spændende, da Dortmund har sat sig tungt på den, mens kampen om den CL-adgangsgivende tredjeplads er en dyst mellem en håndfuld klubber, der for alles vedkommende har muligheder for at sikre sig pladsen.

PRIMERA DIVISION

12 kampe tilbage i Spanien, hvor det er svært at se andre end Barcelona løbe med titlen. Lige nu er det vel kun Atletico Madrid, der for alvor konkurrerer med Barca om guldet, mens Real Madrid naturligvis ikke er ude af kapløbet.

Men med 12 point op og senest et nederlag til Atletico, ser det svært ud for Ronaldo og co. Real Madrid bliver endda bidt i haserne af Villarreal omkring tredjepladsen, som er en CL-plads.

Mon ikke Barcelona snupper guldet i Spanien?

Resterende program: Atletico Madrids resterende program byder på ét opgør mod et top 5-hold, Celta Vigo, mens Barcelona blandt andet skal møde Real Madrid hjemme og Villarreal ude.

I øvrigt er Real Madrid, Barcelona og Atletico alle tre stadig med i Champions League, og Barcelona har en pokalfinale mod Sevilla at se frem til. Villarreal har ud over Europa League både Barcelona og Real Madrid samt Celta Vigo i sit slutprogram, så man må sige at de får svært ved at nå tredjepladsen.

Ronaldo antydede efter nederlaget til Atletico i weekenden, at hvis bare hans medspillere var lige så gode som ham... (Foto: Curto De La Torre © Scanpix)

LIGUE 1

PSG er i gang med at planlægge guldfesten.

I Frankrig er der heller ikke et mesterskab at spille om længere, da PSG har sat skabet på plads for længst. Godt nok tabte PSG overraskende i weekenden, men Zlatan og co. kan nu godt begynde at forberede guldfesten.

Monaco ligger komfortabelt på andenpladsen, mens tredjepladsen, der giver adgang til CL-kvalifikationen, kan et helt midtefelt af klubber stadig nå.

Tungen lige i munden, Zlatan. mesterskabet er hjemme. (Foto: Etienne Laurent © Scanpix)

ÆRESDIVISIONEN

To klubber skiller sig ud i Holland, hvor PSV og Ajax kører parløb i toppen af Æresdivisionen. 1 point skiller de to hold, mens adskillige hold stadig kan nå tredjepladsen, der giver adgang til Europa League-kvalifikation.

Der er spænding om mesterskabet i Holland.

Resterende program: Ni kampe resterer i Holland, og den afgørende kamp må siges at være 20.marts, hvor PSV tager imod Ajax i noget, der minder om en guld-finale. Ellers har PSV kun ét top 5-hold i sit resterende program, nemlig AZ, mens holdet stadig er med i CL. Ajax har nok det nemmeste program, og holdet er endda også ude af de europæiske turneringer.

Skal Ajax-træner Frank de Boer igen løfte mesterskabs-trofæet i år? (Foto: United Photos © Scanpix)

JUPILER LEAGUE

I Belgien er der to kampe tilbage af grundspillet, de seks øverste hold går videre til slutspillet. Club Brügge og Anders Nielsens Gent har skilt sig ud i toppen, mens også Anderlecht hænger på. Det bliver sandsynligvis mellem de tre mandskaber, at det belgiske mesterskab skal placeres.

Spænding i de to sidste kampe er der mest om sjettepladsen, som Standard Liege og Charleroi stadig kan nå at snyde Zulte-Waregem for.

I Belgien er grundspillet snart slut.
Facebook
Twitter