OVERBLIK: Topscorere og titeltagere i fodboldeuropa

Hvem blev mestre og hvem fik scoret flest mål i de store europæiske fodboldligaer?

Dirk Kuyt med de legendariske krøller viser mesterskabstrofæet frem for Feyenoords tilhængere. Den altid hårdtarbejdende anfører lavede hattrick i sæsonens sidste kamp og lægger nu støvlerne på hylden. (Foto: © OLAF KRAAK, Scanpix)

Bundesliga (Tyskland)

Philipp Lahm og Xabi Alonso stiller begge støvlerne på hylden efter denne sæson og sluttede af med et tysk mesterskab. (Foto: © CHRISTIAN BRUNA, Scanpix)

Bayern München vandt det tyske mesterskab i sikker stil. Carlo Ancelottis mandskab skrabede 82 point til sig i 34 kampe og sluttede dermed med overbevisende 15 point ned til rækkens nummer to, oprykkerne fra RB Leipzig.

Klubbens 27. mesterskab er naturligvis tysk rekord, men topscorertitlen glippede for Bayerns farlige polak, Robert Lewnadowski, der 'kun' lavede 30 mål.

Topscoreren blev den lynhurtige Dortmund-angriber Pierre-Emerick Aubameyang, der nettede 31 gange.

Premier League (England)

Chelsea har gennemgået en forvandling under Antonio Conte. (Foto: © Ben Stansall, Scanpix)

I sidste sæson var det katastrofalt ringe. I denne sæson har det været helt forrygende. Der er sket meget i Chelsea, siden italienske Antonio Conte overtog trænergerningen i London-klubben efter José Mourinho. Chelsea har været bundsolide hele sæsonen og er det første hold i Premier Leagues historie, der tager 30 sejre i løbet af sæsonen.

Topscorer i England blev Tottenhams målmaskine Harry Kane, der kom på tavlen imponerende 29 gange. Nummer to på topscorerlisten blev Romelu Lukaku (25 mål), der meldes tæt på et skifte til de nykårede mestre fra Chelsea. fdsf

Serie A (Italien)

Juventus kender efter rutinen. Op i vejret med trofæet. (Foto: © Alessandro di Marco, Scanpix)

Sjette mesterskabstitel i træk og 33. i historien blev resultatet for Juventus, der søndag sikrede sig ’El Scudetto’ med en sejr hjemme over bundholdet Crotone. Tidligere på ugen vandt Juventus også den italienske pokalturnering med en 2-1-sejr over Lazio.

Det kan endda blive endnu bedre for ’Den gamle dame’, der den 3. juni spiller Champions League-finale i Cardiff mod Real Madrid.

Da der resterer endnu en runde i Italien, er der endnu ikke kåret en topscorer, men før sidste runde ligner det en duel mellem Romas bosniske bomber Edin Dzeko (28 mål) og den rappe Napoli-angriber Dries Mertens (27 mål).

Primera Division (Spanien)

Zinedine Zidane skal hurtigt ned på jorden igen og forberede sit mandskab på Champions League-finalen mod Juventus. (Foto: © Jon Nazca, Scanpix)

Real Madrid kunne selv ordne sagerne med en sejr ude over Malaga i sidste spillerunde og fik en drømmestart med en tidlig scoring af holdets store stjerne Cristiano Ronaldo. Karim Benzema øgede til 2-0 ti minutter efter pausen og sejren og mesterskabet kom derfor aldrig i fare - Real Madrids første siden 2012.

FC Barcelona sluttede som nummer to og så er det en ringe trøst for katalanerne, at Lionel Messi blev topscorer med 37 mål.

Ligue 1 (Frankrig)

Monacos unge drenge har været forrygende i denne sæson. (Foto: © BORIS HORVAT, Scanpix)

Det talentfulde Monaco-hold, der også nåede hele vejen til Champions League-semifinalen i denne sæson, løb med guldet i den franske Ligue 1 foran stenrige Paris Saint Germain.

De unge monegaskere nåede op på 107 scoringer i sæsonens 38 kampe og lukkede blot 31 mål ind i den anden ende.

Monaco sluttede sæsonen med 95 point. Otte mere end Paris Saint Germain på andenpladsen.

Topscorer i Frankrig blev dog pivfarlige Édinson Cavani fra Paris Saint Germain. Angriberen fra Uruguay nettede hele 35 gange. Nummer to på topscorerlisten blev Lyons Alexandre Lacazette.

Den hurtige franskmand, der sættes i forbindelse med Atlético Madrid scorede 28 gange.

Æresdivisionen (Holland)

Mesterskabet blev fejret med manér i Rotterdam. (Foto: © MARCO DE SWART, Scanpix)

For første gang i 18 år kunne Rotterdam-klubben Feyenoord lade sig hylde som hollandske mestre i en sæson, der blev lidt af et triumftog for klubbens danske angriber Nicolai Jørgensen.

Den tidligere FC København-spiller fandt vej til netmaskerne 21 gange og blev dermed topscorer i Æresdivision foran Heerenveens Reza Ghoochannejhad og Vitesse-angriberen Ricky van Wolfswinkel, der begge scorede 20 gange.

Feyenoord sluttede ét point foran rivalerne fra Ajax, hvis topscorer blev unge Kasper Dolberg, der scorede 16 ligamål i sin første seniorsæson i Holland.