OVERBLIK Tysk pensionist kan vinde kvindernes Ballon d'Or

Carli Lloyd, Aya Miyama og Celia Sasic er de sidste tre kandidater til verdens bedste kvindelige fodboldsspiller.

Celia Sasic, Aya Miyama og Carli Lloyd bliver mandag aften kåret som verdens bedste kvindelige fodboldspiller. (Foto: Valeriano di Domenico © Scanpix)

Når Ballon d'Or skal kåres i aften, er det det ikke kun den bedste mandlige fodboldspiller, der skal findes ved Fifas prisuddeling i Zürich i Schweiz.

Det er også blevet tid til at finde ud af, hvilken kvindelige fodboldspiller, som har været bedst i 2015.

Det er verdensmesterskabet i Canada i sommer, som danner grundlaget for kåringen, hvor Carli Lloyd fra USA, Aya Miyama fra Japan og Celia Sasic er de sidste tre spillere tilbage, der kæmper om den prestigefyldte titel.

Carli Lloyd, USA

Carli Lloyd var altoverskyggende, da USA slog Japan i finalen ved VM i Canada i sommer, hvor hun efter 16 minutter af kampen havde lavet tre mål. Scoringen til 4-0 var i særklasse, da Lloyd fangede den japanske keeper langt ude af mål, og nærmest fra midten af banen sendte hun bolden i mål.

Carli Lloyd kan se tilbage på år 2015 med glæde, og glæden kan meget vel blive endnu større efter i aften. (Foto: Derick E. Hingle © Scanpix)

Carli Lloyd kunne efter turneringen lade sig hylde som modtager af Guldbolden, mens hun blev delt topscorer.

Den 33-årige offensivspiller har i den grad vist sig fra sin bedste side i 2015, og hendes præstationer under VM gør hende til en fortjent kandidat til den bedste kvindelige fodboldspiller i 2015.

Aya Miyama, Japan

Aya Miyama var drivkraften for det japanske landshold under VM i Canada i sommer, og det har den 30-årige midtbanespiller været gennem de sidste mange år.

Aya Miyama er her i duel med den tidligere vinder af årets bedste kvindelige fodboldspiller Marta. (Foto: Toru Hanai © Scanpix)

Hun er holdets hjerte og anfører, og hun har en fremragende teknik og sparker nogle fantastiske dødbolde, som det japanske landshold nød godt af under VM.

Inden VM-finalen blev hun udnævnt som favorit til at vinde "Guldbolden", men hun måtte se sig slået af Carli Lloyd, som stjal billedet i finalen, som Japan som bekendt tabte med 2-5 til USA.

Med sine 30 år er der stadig flere gode år tilbage i Aya Miyama, og den dag hun stopper, bliver hun et kæmpe tab for Japan.

Celia Sasic, Tyskland

Ligesom de to andre kandidater var Celia Sasic en kæmpe profil under VM. Med sin imponerende fysik, gode teknik og fremragende sparketeknik blev hun delt topscorer i turneringen med seks mål.

Celia Sasic ærgrer sig efter et brændt straffespark mod USA. (Foto: Michael Chow © Scanpix)

Selvom det ikke blev til den slutrunde, Tyskland havde håbet på, var Celia Sasic blandt de store oplevelser i turneringen.

Efter den skuffende fjerdeplads valgte Sasic i en alder af blot 27 år at indstille karrieren, hvilket er et stort tab for både Tyskland og den kvindelige fodboldverden generelt.

Det ville derfor være et flot punktum for karrieren, hvis hun kan hjemtage prisen som verdens bedste fodboldsspiller i aften, og måske kan hæderen give hende mod på mere.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve