Overrasket Pernille Harder sætter målrekord

Den danske fodboldspiller Pernille Harder satte i går klubrekord, da hun scorede sit mål nummer 41 for sin svenske klub Linköping FC.

Pernille Harder er med 41 mål den mest scorende i Linköpings historie.

Det var en noget overrasket Pernille Harder, der i går blev ønsket tillykke med titlen som den mest scorende spiller for klubben nogensinde.

- Jeg vidste slet ikke, at jeg var så tæt på at rekorden. De sagde det vist i højtaleren, da jeg scorede, men det hørte jeg ikke, fortæller hun.

Pernille Haarder scorede to mål i Linköbings 5-1 sejr over Mallbacken i den bedste svenske række. Og det var altså ved landsholdsangriberens andet mål, at Harder slog Maria Arronsons tidligere rekord på 40 mål og samtidig skrev sig ind i historiebøgerne. En bedrift, den danske profil glæder sig over.

- Det er da rigtig fedt at have lavet en historisk rekord for klubben. Jeg synes, jeg er i god form, og generelt går det bare rigtig godt for mig her i Sverige.

Kæmper for mesterskabet

Den 22-årige fodboldspiller er dog ikke meget for at snakke om egne bedrifter, men fokuserer i stedet på Linköpings kamp for at vinde den svenske liga.

Med fem kampe tilbage ligger Linköping seks point efter førerholdet Eskilstuna og fire point efter Rosengård – og dér er dermed lagt op til noget af en afslutning, når Linköping i sæsonens to sidste kampe møder netop Eskilstuna og Rosengård.

- Jeg tror stadig, vi kan vinde guldet, men det kræver også lidt hjælp fra nogle af de andre hold, der skal tage point fra Eskilstuna og Rosengård, slutter Haarder.