Palle fik en finale-billet af landsholdsstjerne

Den dengang 17-årige Palle Nielsen tog spontant til Sverige til EM-finalen 1992 - uden billet. 45 minutter før kampstart så han to fodboldhelte...

Palle Nielsens billet fra EM-finalen 1992. Billetten købte han ved et rent lykketræf af den tidligere landsholdsspiller Klaus Berggreen foran stadion i Göteborg.

Der var kun tre kvarter til kampstart på Nya Ullevi Stadion og 17-årige Palle Nielsen havde stadig ikke nogen billet.

Sammen med en af sine venner, sin far og sin onkel var Palle spontant taget med Stena Lines fra Frederikshavn til Göteborg for at være tæt på begivenhederne, når Danmark skulle spille EM-finale mod de tyske verdensmestre.

- Det var spontant. Vi var euroforiske over at have slået Holland, siger den nu 37-årige skolelære Palle Nielsen til dr.dk.

- Jeg var en ung knøs på 17 år. Så jeg havde sat mig for at billetten måtte koste 1.000 kroner. Men der var mange, der solgte dem til 1.500-2.000 kroner, husker han.

Alligevel  lykkedes det Palles onkel at få købt en billet foran stadion i Göteborg. Fra en hollænder, der vist havde regnet med et andet udfald af semifinalen. Men Palle og hans far havde stadig ikke adgang til kampen.

- Så fik jeg øje på Klaus Berggreen og Jan Mølby, fortæller Palle Nielsen

- Jeg stormede over for at få en autograf. Og så siger Klaus Berggreen til mig 'nå, du er nok én af de heldige, der har fået billet til finalen' og så måtte jeg jo sige, at jeg faktisk ikke havde nogen billet.

Rev billetten ud af hånden

Det havde Klaus Berggreen til gengæld:

- Jeg havde et par billetter for meget. Jeg vil sgu ikke stå og sælge billetter, så jeg gav dem til nogle søde danskere, siger Berggreen anno 2012, da dr.dk ringer for at få bekræftet Palles historie.

- Je hev den nærmest ud af hånden på ham, fortæller Palle Nielsen.

- jeg var vist ved at blive lidt kåd. Der møder man to af sine fodoldidoler og så har den ene endda en billet til EM-finalen til en.

Sad på prominent tribune

Klaus Berggreen nåede endda at vende tilbage med endnu en billet, så Palles far også kunne se kampen. Mens Palles ven måtte se kampen på en storskærm i nærheden, satte Palle sig til rette på ABC-tribunen, der vist ellers mest var forbeholdt prominente tilskuere.

- Skråt ovenfor sad der nogen, som jeg bildte mig ind måtte være jugoslaviske fodboldpræsidenter. De tyssede også på mig da jeg på et tidspunkt stod op og jublede, griner Palle Nielsen.

Han fik sig en fodboldoplevelse for livet, da først Kim Vilfort og senere John 'Faxe' Jensen bragte Danmark på 1-0 og 2-0 og gjorde os til europamestre.

Kædedans gennem færgen

Efter kampen skulle den 17-årige Palle skynde sig tilage til Danmark for at kunne møde på arbejde tidligt næste morgen. Men hjemturen gik ikke helt stille for sig:

- Jeg kunne ikke finde min far og onkel og ven, men fik et lift af nogle svenskere tilbage til færgen, og der var de pludselig. Som om det var meningen, at vi skulle mødes der, blandt alle danskerne. Vi løb i kæder gennem hele færgen og sang "Vi er røde, vi er hvide" og alle de andre sange, husker Palle Nielsen.

FacebookTwitter