Perez idømt bøde og karantæne

Det kom til at koste Kenneth Perez fem dages karantæne og en bøde på 94.000 kroner at kalde en liniedommer for 'cancerneger.'

Kenneth Perez får en noget længere juleferie end holdkammeraterne. (Foto: Michael Kooren © Scanpix)

Det kom til at koste Kenneth Perez fem dages karantæne og en bøde på 94.000 kroner at kalde en liniedommer for 'cancerneger.'

Han fik sin straf af det hollandske fodboldforbund (KNVB) fredag, og de valgte at følge FIFAs regler, der dikterer, at man skal slå hårdt ned på racistiske udtalelser. Kenneth Perez kom med den uheldige bemærkning under en kamp mod FC Twente i den hollandske Æresdivision den 19. november.

Kenneth Perez meddeler på Ajax Amsterdams hjemmeside, at han accepterer dommen.

Jeg accepterer dommen fra KNVB. For det første af respekt for de mennesker jeg har såret, udtaler Kenneth Perez, der vil give et beløb til et velgørende formål og håber, at forbundet vil gøre det samme med bøden.

Den tidligere danske landsholdsspiller håber, at sagen med dagens dom bliver lukket.

- Det er min familie og klubs interesse at få slået en streg over dette. At acceptere straffen er den bedste måde at lukke den offentlige diskussion på. Den diskussion, jeg føler har ført til en straf, som er for hård, siger han og slår fast, at han ikke er racist.

 

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk