Pernille Harder: 'To nomineringer viser hvor langt kvindefodbolden er kommet'

Pernille Harder kan løbe med tre priser til aftenens gallashow i Herning.

Se interview fra den røde løber til Sport 2018 i Herning

En af de helt store prisslugere til Sport 2018 lørdag aften i Boxen i Herning aften kan blive anfører på kvindelandsholdet i fodbold, Pernille Harder.

Fodboldspilleren er nomineret i hele tre priser: Årets kvindelige fodboldspiller, B.T. Guld og Årets Sportsnavn, og specielt to af nomineringerne betyder meget for Pernille Harder.

- Jeg er utrolig stolt af at være nomineret til tre priser. Specielt til B.T. Guld og Årets Sportsnavn. Det er de helt store priser, fortæller Pernille Harder fra den røde løber, og fortsætter:

- For tre-fire år siden var der ikke mange, som havde regnet med, at en kvindelig fodboldspiller var nomineret til de to priser.

- Men jeg må alligevel indrømme, at jeg tror en af de andre nominerede har haft et lidt bedre år end mig, siger Pernille Harder, der i kategorien B.T. Guld er oppe mod Lars Eller og Caroline Wozniacki, mens Harder er nomineret sammen med Wozniacki og Michael Valgren i kategorien ´Årets Sportsnavn´.

I 2018 er Pernille Harder blevet kåret til årets kvindelige fodboldspiller af UEFA, hun blev nummer to i afstemningen om Ballon d'Or, der for første gang blev uddelt til kvinder, topscorer i den tyske bundesliga, og desuden blev hun i den engelske avis The Guardian udpeget som verdens bedste kvindelige fodboldspiller i 2018.

Sport 2018 kan følges fra kl. 21 lørdag på DR1.

Facebook
Twitter