Pernille Harder og Chelsea genvinder det engelske mesterskab

Efter en sejr på 3-0 over bundholdet Reading vinder Chelsea den engelske Women's Super League.

Pernille Harder jubler med kampens to målscorere, Guro Reiten og Sam Kerr. (Foto: © Nigel French/PA Images/Ritzau Scanpix)

For fjerde sæson på stribe er Chelseas fodboldkvinder engelske mestre.

Det står klart efter lørdagens sidste spillerunde, hvor mesterskabet blev sikret med en 3-0-sejr over bundholdet Reading.

Et pointtab mod Reading kunne have sendt mesterskabet til Manchester United, men sådan gik det altså ikke, da Australske Sam Kerr og norske Guro Reiten cementerede førstepladsen med deres scoringer.

Udover mesterskabet kan Chelsea juble over at have sat to rekorder efter lørdagens sidste spillerunde. De 59 point og 19 sejre, som det er blevet til i sæsonen, er flest af alle hold i den bedste engelske fodboldrække på kvindesiden.

Dermed slutter Pernille Harder på toppen i Chelsea. Den danske landsholdsanfører var med fra start i kampen mod Reading, som blev hendes foreløbigt sidste for London-klubben. Både Harder og partneren Magdalena Eriksson forlader Chelsea efter den netop overståede sæson.

Det er endnu uvist, hvad fremtiden bringer for de to.

I sidste weekend blev Magdalena Eriksson og Pernille Harder hyldet i forbindelse med deres sidste hjemmekamp for Chelsea. (Foto: © Paul Childs, Ritzau Scanpix)

I 2020 skiftede Pernille Harder fra Wolfsburg til Chelsea, hvor det er blevet til tre engelske mesterskaber og tre triumfer i den engelske pokalturnering.

Mens smilene var store hos Chelsea lørdag, var det en flok slukørede Reading-spillere, der samledes i rundkreds midtpå banen efter kampen. Klubben, der har danske Sanne Troelsgaard på holdkortet, rykker ned i den næstbedste række.

Sanne Troelsgaard fik de sidste 12 minutter i kampen mod Chelsea.