Pernille Harder om homosange: 'Pinligt det stadig sker i år 2019'

Landsholdets anfører synes, det er pinligt, der findes homofobi i dansk fodbold, og hun håber, at flere spillere vil tage afstand fra det.

Pernille Harder har aldrig selv oplevet homofobi fra tribunerne i sin fodboldkarriere. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Flere danske fodboldspillere skal stå frem og tage afstand fra homofobi, for det er ikke ok, at det findes i Danmark i 2019.

Det mener kvindelandsholdets anfører, Pernille Harder.

- For mig er homofobi det samme som racisme, og det er ærgerligt, at det finder sted på stadioner, siger hun.

Udtalelsen kommer i kølvandet på, at FCK-spilleren Viktor Fischer i søndagens kamp mod OB blev udsat for homofobiske tilråb fra såkaldte hjemmebanefans, og efterfølgende fortalte han TV3 om episoden.

Det har fået debatten i gang i Fodbolddanmark, og blandt andre har DBU, Spillerforeningen, Divisionsforeningen og OB- og FCK-fanklubber taget afstand fra tilråbene.

Det samme gør Wolfsburg-angriberen, der fortæller, at hun ikke selv har oplevet homofobi fra tribunerne i kvindefodbold.

- Jeg bliver sur, og jeg bliver pinlig over, at der er danskere, der kan finde på sådan noget. Men specielt i herrefodboldens verden findes disse personer, som har det her syn, og jeg synes, det er ærgerligt, siger Pernille Harder, der bakker op om Viktor Fischers håndtering af episoden.

Det er åbenbart ikke alle, der er af den holdning. Under mandagens kamp mellem Brøndby og FC Nordsjælland i Farum stod en større forsamling blandt Brøndbys fans og sang, at Viktor Fischer er homoseksuel.

Både Brøndby IF og fanklubben Brøndby Support har taget afstand fra episoden.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter