Pernille Harder skifter til tysk mesterklub: 'Bliver ligaens måske allerstørste stjerne'

Den danske landsholdsstjerne Pernille Harder vender tilbage til tysk fodbold.

Pernille Harder har skrevet under på en kontrakt, der løber til 2026. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Den danske landsholdsanfører Pernille Harder skal fremover tørne ud for den tyske klub Bayern München.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Pernille Harders svenske kæreste Magdalena Eriksson skifter også til den tyske mesterklub. De har begge skrevet under på en kontrakt, der løber til sommeren 2026.

- I dag er en stor dag for Bayern München, fordi vi er lykkedes med at bringe to spillere til klubben af en sådan kvalitet, og som har fremragende personligheder ikke bare på, men også udenfor banen, udtaler direktøren for klubbens kvindehold, Bianca Rech.

Pernille Harder er spændt på det nye kapitel i Bayern München, skriver hun på Twitter. (© Udklip fra Twitter.)

Dermed vender Pernille Harder tilbage tysk fodbold. I perioden 2017-2020 spillede hun for den tyske klub Wolfsburg, som i den netop overståede sæson kunne se Bayern München løbe med mesterskabet.

De seneste tre sæsoner har den danske stjernespiller tørnet ud for Chelsea, hvor også Magdalena Eriksson har slået sine folder som kaptajn for London-klubben. Harder vandt tre mesterskaber og tre pokaltitler i sin tid hos Chelsea.

Nu fortsætter karrieren i den sydtyske klub, som de seneste mange år har kæmpet med netop Harders tidligere arbejdsgiver, Wolfsburg, om guldet i Bundesligaen.

- Jeg havde en god tid i Bundesligaen, og jeg ser frem til at vende tilbage efter tre år, siger Pernille Harder til klubbens hjemmeside.

- Bayern München er en forrygende klub. Spillerne og holdet har en masse potentiale.

'Champions League er målet'

DR Sportens fodboldkommentator Arnela Muminovic kalder valget af Bayern München "et spændende skifte", da det er en mesterklub, der har etableret sig i den europæiske elite.

- Bayern mangler de sidste skridt for at nå helt op, og det tænker jeg er grunden til, at Pernille tager derned. De har udviklet sig til at være en seriøs bejler til de store titler, men også fordi hun kan være med til at løfte klubben det sidste og ultimativt vinde Champions League.

På klubplan har Pernille Harder endnu til gode at vinde den prestigefyldte europæiske turnering, men det skal skiftet til Bayern München lave om på, vurderer Arnela Muminovic.

- Det er klart det, hun mangler og higer og stræber efter. Hun har været i to finaler nu med to klubber (Wolfsburg og Chelsea, red.) og er kommet til kort begge gange. Så det er det, hun drømmer om. Selvfølgelig er det tyske mesterskab også vigtigt, men det har hun vundet før. Det er Champions League, som er målet, siger Arnela Muminovic.

Pernille Harder og Chelsea tabte i 2021 Champions League-finalen mod Barcelona. I 2018 tabte hun og Wolfsburg finalen mod franske Lyon. (Foto: © Jonathan Nackstrand, Ritzau Scanpix)

30-årige Harder har i den netop overståede sæson været ramt af en længere skade, men de seneste måneder har hun sat to fede streger under, at hun fortsat er et af de varmeste navne.

- Jeg vil sige, at hun er i sin bedste alder og har vist, at selv efter en lang, lang skade kan hun komme tilbage på øverste niveau og være dominerende og afgørende, siger Arnela Muminovic.

- Når hun kommer tilbage til Bundesligaen, bliver hun en af de største stjerner, måske den allerstørste.