Peter Sørensen efter fyring: Jeg er skuffet

Nedrykning fra Superligaen og en dårlig sæsonstart i 1. division koster træneren jobbet.

Peter Sørensen er færdig som cheftræner i Silkeborg. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

1. divisionsklubben Silkeborg skal have ny træner. Tirsdag formiddag har klubben valgt at fyre træner Peter Sørensen, der dermed stopper øjeblikkeligt i klubben.

Sidste sæsons nedrykning fra Superligaen og denne sæsons dårlige start ligger til grund for fyringen, skriver klubben på sin hjemmeside. Silkeborg har kun fået et point i de to første kampe i 1. division, hvor man ikke har formået at score.

- Det gør ondt at træffe sådan en beslutning, for Peter har været en dygtig træner og manager for Silkeborg IF gennem det meste af den periode på snart tre år, han har været her, siger Silkeborg IF’s administrerende direktør, Kent Madsen, i en pressemeddelelse.

- Men nedrykningen og den efterfølgende skæve start på sæsonen i NordicBet Ligaen har fået bestyrelse og direktion til at vurdere, at der – populært sagt – trænger til at blive 'rørt rundt i gryden.' Afslutningen på sidste sæson og begyndelsen på denne har været utilfredsstillende.

Peter Sørensen meddeler i en sms til DR Sporten, at han er skuffet over fyringen.

- Jeg er skuffet, men utrolig glad for alle de opbakkende beskeder, jeg har fået fra kolleger og spillere, skriver Peter Sørensen, der over for TV 2 Sport uddyber.

- Jeg tror, at vi kunne have klaret det her ved at stå sammen i stedet for at splitte os, siger Peter Sørensen til TV2 Sport.

- Man har ikke kunne finde noget under de sten, man har vendt, eller få mistillid udtalt fra nogen af dem, man kunne vægte udtalelser fra, og så ender man alligevel med at tænke: "Nå, men vi må nok alligevel fyre træneren.

- Det, synes jeg, er en uheldig mekanisme, siger han.

Udviklingschef i Silkeborg, Jesper Stüker, overtaget træner jobbet midlertidigt, mens man finder en permanent afløser. Klubben forventer at have en ny træner på plads inden for få dage.

45-årige Peter Sørensen har været ansat i Silkeborg siden 2015. Han har været forbi klubber som Fredericia og AGF, siden han startede trænerkarrieren som assistent for Ståle Solbakken i norske HamKam i 2004.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk