Platini-suspension chokerer Jim Stjerne

Uefa-præsident Michel Platini har for mange stået som den rene mand der skulle redde fodbolden.

Jim Stjerne Hansen kender Michel Platini gennem flere års samarbejde. Hansen er overrasket over, at Platini er blandet ind i Fifa-skandalen. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © JENS NOERGAARD LARSEN)

Suspenderingen Uefas præsident og Fifas vice-præsident Michael Platini kommer som et chok for Jim Stjerne Hansen. Han kender franskmanden efter flere års samarbejde, både som generalsekretær i DBU og næstformand i Uefas disciplinærudvalg.

- I forhold til Michel Platini er jeg chokeret over, at han overhovedet kan komme under anklage, siger Jim Stjerne Hansen til DR Sporten.

- Den Platini som jeg har arbejdet sammen med i Uefa har ikke sendt signaler om at han kunne deltage i noget, som ikke var efter bogen.

Michel Platini er sammen med Fifa-præsident Sepp Blatter suspenderet i 90 dage, blandt andet fordi der er foretaget en ulovlig pengeoverførsel på cirka 12 millioner kroner. Desuden er Fifas generelsekretær Jerome Valcke også suspenderet for en række overtrædelser af Fifas regulativer.

Uoverskuelig fremtid

Suspenderingen af tre af fodboldverdenens mest magtfulde mænd efterlader både Fifa og Uefa i en forfatning der minder om kaos. Nu venter et tilsyneladende omfattende arbejde med undersøgelser og oprydnning - inden valget af nye præsidenter kan foretages.

- Det er umiddelbart svært at overskue, at både Fifas og Uefas præsident er suspenderet de næste tre måneder, hvor debatten kommer til at handle om hvem der være den næste præsident, afslutter Jim Stjerne Hansen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk