Platini vil ændre fodboldreglerne: Hvidt kort for brok

Spillere der brokker sig over dommerne skal have hvidt kort, der giver 10 minutters udvisning.

Michel Platini vil indføre et hvidt kort til spillere, der brokker sig i fodboldkampe. Det hvide kort her er dog et helt andet; nemlig præsentationen af København som værtsby ved EM 2020.

Præsidenten for det europæiske fodboldforbund, Michel Platini, er træt af at se på fodboldspillere, der brokker sig.

Derfor foreslår han i sin nye bog, at man indfører et hvidt kort, der uddeles til spillere, der kritiserer dommernes kendelser oven i en 10-minutters straf.

- Det skal ikke forveksles med det gule kort, som handler om regelovertrædelser i selve spillet, skriver den 59-årige franskmand ifølge nyhedsbureauet AFP i Parlons Football, der udkom torsdag.

Og det er ikke den eneste idé til en videreudvikling af spillet, som den tidligere landsholdsanfører har beskrevet.

Flere udskiftninger og færre røde kort

Michel Platini foreslår også, at man tillader op til fem udskiftninger i en fodboldkamp - to i pausen, og yderligere tre i løbet af kampen.

Samtidig mener han, at man skal droppe udvisninger til spillere, der begår straffespark, ligesom han også mener, at linjevogtere også skal have lov at gå ind på banen, hvis det hjælper dem til at træffe bedre afgørelser.

Endelig langer han også indirekte ud efter sin kollega Sepp Blatter, der er præsident for det internationale fodboldforbund Fifa.

Michel Platini mener, at Fifa-præsidentens magt er blevet alt for stor og opfordrer til, at vedkommendes magt indskrænkes.

/ritzau/

Facebook
Twitter