0-13! Aabenraa fik tørre tæsk, men skålede alligevel på en uforglemmelig oplevelse

Aabenraa BK fra Serie 1 tabte 13-0 til superligamandskabet FC Midtjylland i anden runde af pokalturneringen.

Lad det være sagt med det samme. Der var aldrig spænding om resultatet af onsdagens pokaldyst mellem Aabenraa BK fra Serie 1 og superligamastodonterne fra FC Midtjylland.

De midtjyske fuldtidsproffer var de sønderjyske amatører overlegne på samtlige parametre.

Men selv en 13-0-lussing på hjemmebane kan under de rette omstændigheder ende som en mindeværdig oplevelse. Og det var præcist, hvad der udspillede sig for øjnene af de 3.677 tilskuere på et stopfyldt Aabenraa Stadion onsdag aften.

For det er ikke hverdagskost for Aabenraa BK, som frister en tilværelse i landets ottendebedste fodboldrække, at drible rundt på eget græs foran sådan en folkemængde.

Derfor havde spillertruppen da også i dagens anledning besluttet sig for at møde ind til dagens dyst fire timer før kampstart. Normalt plejer holdet at samles fem kvarter før kick-off. Ikke ét sekundt tidligere, som cheftræner Kim Pedersen, udtrykker det.

Meeeen. Den her kamp var alt andet end normal, og derfor er det bare med at suge til sig.

- Kæft banen ser skarp ud, udbryder en spiller, da han lader blikket vandre over græstæppet på stadion, mens han og spillertruppen har sat sig klar på tribunen til en pep-talk fra sportschef Michael Benkjer.

- Det er revanche-tid, åbner han.

Fredagens skuffende 3-2-nederlag ude mod Spangsbjerg IF skal vaskes væk. Nu ikke noget med at være starstrucked. Jojo, dagen skal nydes, men ellers er det en kamp som alle andre, lader sportschefen forstå i et toneleje, som slet skjult afslører, at han godt ved, det ikke passer.

Der er også lige en praktisk bemærkning. FC Midtjylland har gjort ham opmærksom på, at de spiller årets pokalkampe i særlige dragter. Derfor bliver der ikke noget trøje-bytte efter kampen.

Det ærgrer spillerne, men glæder kasseren, for Aabenraa BK skal spille resten af sæsonen i trøjerne, som i dagens anledning har fået trykt navne på ryggen.

Noget andet, som glæder kasseren er salget i boderne. For det dufter at alt, hvad der rimer på fodbold. Sommer, nyslået græs, pølser, fadøl og forventninger.

Normalt har de gang i én grill og langer på en god dag omkring 100 pølser over disken. I dag regner de med at sælge 3000.

'I Will Remember' tordner ud af højtalerne

Mens spillertruppen er nået til punkt nummer tre på dagsprogrammet, gåturen, står trænerteamet på tribunen og finpudser den sidste taktik.

Til toner af Totos 'I Will Remember', som symbolsk tordner ud af de til dagens anledning opsatte højtalere, lægger de sidste hånd på forberedelserne til den mindeværdige dag.

For det hører til sjældenhederne, at Aabenraa BK har behov for både hegn, afspæringsbånd og en stribe pressepladser, når byens stolthed snører støvlerne.

Pokalkampen mod FC Midtjylland er nemlig med afstand den største kamp på disse kanter i flere årtier. Ikke siden velmagtsdagene i midten af 70'erne, hvor førsteholdet spillede i landets næstbedste række, har der været besøg af modstandere på nogenlunde sammenligenligt niveau.

Ja, det skulle da lige være Old Boys-landskampen i 2022, hvor klubben foran 1.200 fremmødte fejrede 100-års jubilæum.

Men det hører fortiden til. Spillerne er vendt hjem fra gåturen. Nu skal der klædes om, og så står den på taktikmøde.

Spillernes blikke er rettet mod whiteboardet i taktiklokalet. Der ventes spændt på holdopstillingen. Hvem skal starte inde i årtiernes kamp?

Cheftræner Kim Pedersen nævner igen, at han godt er klar over, han kommer til at skuffe nogen. Truppen består af 22 mand, men der er kun plads til 21 på holdkortet. Mand nummer 22 bliver dog skrevet på som holdleder, så han også kan mærke suset fra tætteste hold, og den beslutning falder i god jord hos spillertruppen.

Derudover handler mødet mest om, at trænerteamet forventer et massivt pres fra FC Midtjylland, og at fokus skal være på de første 15 minutter, som skal overståes uden at blive savet helt over.

Om det lykkedes bliver et fortolkningsspørgsmål. Faktum er, at Aabenraa BK efter ni minutter er bagud 2-0.

Første halvleg bliver generelt en skidt en af slagsen for hjemmeholdet. Boldbesiddelse er der ikke meget af, til gengæld må keeper Bo Kjær Nielsen hele seks gange hente den runde kugle ud af eget net.

Men det kunne have været meget værre, og det skulderklap får målmanden i omklædningsrummet i pausen.

- Du står sgu godt, lyder det fra flere af spillerne, som dog hænger en smule med hovedet.

Anderledes kontant er Kim Pedersen, som vil have sine spillere til at bruge indersiden af hovedet, hvis det ikke skal blive pinligt.

- Kanterne skal længere tilbage, og så skal der sættes prop i, ellers ender det med 17-0, lyder det fra cheftræneren, som lukker med klassikeren, at anden halvleg begynder med 0-0.

Scener, de aldrig glemmer i Aabenraa BK

Og de kommer faktisk også bedre ud, de elleve gule- og blåklædte Aabenraa BK-ere. Kim Pedersens 0-0 holder helt til minut 53, men derfra mister byens fodboldflagskib også sin bundprop.

På de efterfølgende 37 minutter hakker gæsterne syv bolde i kassen.

- 9-0 er den farligste føring, lyder det fra tilskuerpladserne, da stadionspeakerens nye favoritspiller, FC Midtjyllands nigerianske debutant, Stanley Iheanachos, for fjerde gang får hjemmeholdets netmasker til at blafre.

Hvis han ikke kunne navnet før, kan han nu.

Kampens afslutning nærmer sig. Det samme gør de sidste chancer for spilletid. Skidt med om måltavlen ikke ser for køn ud. Søren Kalmar trækker i trøjen og gør klar til at få én på opleveren.

Resten af Aabenraa BK-bænken kan se til, mens tiden så småt render ud. Uret rammer det 91. minut, og dommeren blæser dagens strabadser af.

Han får syv mål efter pausen, et hav af indskiftninger og flere ophold på grund af kramper, primært, eller faktisk udelukkende til hjemmeholdet, til ét minuts tillægstid. Det er vidst det, man kalder fingerspitzgefül.

Det ender 13-0 til gæsterne. Lidt mere end de havde drømt om i Aabenraa-lejren, men de smilte nu nok, da de smed hovedet på pudene senere på aftenen.

- Jeg er da ramt en smule på fodboldstoltheden, og det endte da også med at blive lidt værre, end jeg havde regnet med, var konklussionen fra anfører Jesper Kallsen efter kampen.

- Men når det er sagt, kommer jeg aldrig til at glemme den her oplevelse.

Hjemmeholdet bliver da også hyldet som stjerner på vej ud ad banen, men da de rammer omklædningsrummet, er stemningen ikke helt i top.

- Hvad endte det med? 13, ik?

- Var det ikke kun 12?

- Nej, 13, lyder en samtale.

Og hvem tæller også? Dagens vigtigste tal var vel de 3.677, som var mødt op på lægterne for at hylde holdet velvidende, at de med al sandynlighed ville få en røvfuld.

Stemningen i omklædningerummet bliver da også en smule mere munter, da en spilller hiver mobilen frem og begejstret udtrykker:

- Der ligger sgu et tilbud fra Portugal.

Og måske de 25 fadøl, som pludselig kommer flyvende ind af døren også hjælper.

Tilbud fra Portugal ligger der næppe. Til gengæld ligger Kolding B og lurer lige om hjørnet, når Aabenraa BK vender tilbage til hverdagen i Serie 1.

Kan de nappe tre point der, samtidigt med at Sønderborg Fremad taber, er Aabenraa BK tilbage på duksepladsen med kurs mod direkte oprykning til Jyllandsserien.

Og så er der kun syv rækker op til FC Midtjylland.