19 år siden sidst: Dengang Brøndby tævede FCK i pokalfinalen

Sidst Brøndby og FC København mødtes i pokalfinalen var det de blågule, der var de stærkeste.

Brøndby jubler efter sejren over FCK i pokalfinalen torsdag maj 21, 1998 i Parken. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Det var et sejrsvant og selvtillidsfuldt Brøndby-hold, der torsdag den 21. maj 1998 løb på banen i Parken for at spille pokalfinale mod ærkerivalerne fra FC København.

De blågule havde få dage forinden sikret sig det mesterskab med en 0-0-kamp hjemme mod Silkeborg, hvilket lige rakte, da FC København i samme runde tabte til AB.

Med det tredje mesterskab i træk i ryggen udspillede Brøndby rivalerne på eget græs og vandt foran godt og vel 41.000 tilskuere hele 4-1 og sikrede sig dermed The Double.

Bo Hansen åbnede scoringen allerede efter fire minutter efter en halvklaring af Karim Zaza, mens Ebbe Sand fordoblede føringen en lille halv time senere med et strålende oplæg fra Kim Daugaard.

Brøndbys John Faxe Jensen som Årets Pokalfighter efter Brøndbys sejren over FCK i Parken. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Kort efter fik FC København-anfører Peter Nielsen med et hug fra distancen, som Brøndby-målmand Mogens Krogh nok burde have nappet.

Det var dog ikke målmændenes dag og otte minutter efter pausen bragte Jesper Thygesen Brøndby foran 3-1 efter en ret så gavmild foræring af Karim Zaza. Bent Christensen lukkede og slukkede med sin scoring til 4-1 otte minutter før tid.

Den følgende søndag mødtes de to klubber i øvrigt igen i Parken. Også her vandt Brøndby 4-1.

En anden verden

Det var 1998. Situationen er mildest talt en anden i dag.

Ståle Solbakkens tropper vandt 1-0 på Brøndby Stadion, da de to klubber sidst mødtes, så at kalde FC København favoritter i pokalfinalen den 25. maj er næppe urimeligt.

Skulle det lykkes for FC København at genvinde pokalfinalen, så er det klubbens ottende pokaltriumf. Dermed vil københavnerne blot være en enkelt pokaltitel fra at tangere AGF's rekord.

Brøndby har vundet pokalturneringen seks gange, og den 25. maj har de altså mulighed for at hente den syvende pokaltitel.

Facebook
Twitter