AaB var 20 sekunder fra pokalfiasko mod Viborg

Viborg var under et minut fra at sende AaB ud af DBU Pokalen, men endte med at tabe 1-5 efter forlængelse.

Det hele endte med en stor AaB-sejr. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

AaB var torsdag aften cirka 20 sekunder fra at ryge ud af pokalturneringen i fodbold.

Men en sen udligning til 1-1 i udekampen mod Viborg betød forlænget spilletid, og det endte med en nordjysk 5-1-sejr og kæmpe forløsning.

Sejren i DBU Pokalens anden runde er AaB's første sejr overhovedet i denne sæson, hvor klubben er placeret tredjesidst i Alka Superligaen med fem point for syv kampe.

Der var spillet to minutter og 40 sekunder af de tre planlagte tillægsminutter, da AaB's indskiftede brasilianer, Yann Rolim, med et frispark, der brækkede i luften, fik udplaceret Sebastian John i Viborgs mål.

Den 21-årige målmand, der sædvanligvis er reserve, havde med mange store redninger sørget for, at Viborg - selv kriseramt og næstsidst i 1. division - var ved at hente en fin skalp i pokalturneringen.

Det dødtrætte hjemmehold blev derefter kørt over i forlængelsen, som AaB afgjorde med to hurtige scoringer.

Kamper gav Viborg god start

Viborg fik ellers en drømmestart på den ordinære kamp, da Jonas Kamper bankede bolden i mål til 1-0 efter seks minutter.

Offensivspilleren, der tidligere i denne uge blev frataget anførerbindet, udnyttede en god tværaflevering fra Alexander Fischer, der for nylig skiftede til Viborg fra Randers FC.

Jonas Kamper sendte bolden højt op i nettaget uden chance for AaB's debuterende målmand, Jacob Rinne.

AaB havde mange chancer i kampen. Men en kombination af manglende skarphed og storspil af Sebastian John udsatte nordjyske scoringer.

Kasper Pedersen havde en god afslutning efter 32 minutter efter et hjørnespark. Men Sebastian John leverede en god parade.

Lidt senere leverede målmanden en fremragende redning på en afslutning fra AaB-anfører Kasper Risgård. Og kort før pausen måtte Kasper Pedersen se sin afslutning blive sparket væk foran Viborgs målstreg.

AaB indledte anden halvleg med et meget stort pres mod hjemmeholdets mål. Det virkede som et spørgsmål om tid, før udligningen ville komme.

Ti minutter inde i halvlegen kombinerede Kasper Risgård sig igennem. Men igen stod Sebastian John i vejen.

Det gjorde målmanden også, da AaB lidt senere blev tildelt et straffespark.

Det blev eksekveret af Jakub Sylvestr, men Sebastian John reddede den svagt placerede afslutning.

Indskifter reddede AaB

Minutterne gik, og pludselig var AaB ved at løbe tør for tid.

Men så tog indskiftede Yann Rolim sagen i egne fødder, da han med et flot frispark fik udlignet kort før slutfløjtet.

Nu var det Viborg-spillerne, der var tæt på en knockout. Og den kom inden for de første fem minutter af den forlængede spilletid.

Først var Yann Rolim igen på spil, da han sendte bolden ind til indskiftede Jannik Pohl, der helt fri uhindret kunne score til 2-1.

Minuttet efter scorede Frederik Børsting til 3-1. Og kort før udløbet af første halvleg i forlængelsen gjorde Pavol Safranko stillingen til 4-1.

Nu var alt håb ude for Viborg, og i anden halvleg af forlængelsen scorede Kasper Risgård til slutcifrene.

AaB skal i tredje runde spille på udebane mod Middelfart.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk