AGF-direktør: 20 års tørke skabte invadering af banen

Jacob Nielsen accepterer ikke AGF-tilhængernes invadering af banen torsdag aften, men han forstår dem.

AGF - Aab , DBU-Pokalen semifinale, kamp 2, Ceres Park, Aarhus : Banen blev i overtiden invaderet af AGF fans og kampen blev afbrudt, her fansene på vej ind og afbryder kampen. (foto: Henning Bagger/Scanpix2016) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det var en kaotisk afslutning på gårsdagens pokalsemifinale mellem AGF og AaB. Da AGF scorer til 2-2 i overtiden og reelt sikrer billetten til pokalfinalen, stormer holdets fans på banen i ren ekstase.

Det betød, at AaB’s spillere for en stund forlod banen af frygt for deres sikkerhed, inden kampen kunne færdigspilles.

- Det var en forløsning for vores fans efter 20 års tørke og alt det, som de har været igennem. Det skal man næsten have været en del af dem for at forstå, at den forløsning åbenbart fik nogle af dem til at overreagere, fordi det er ikke okay, at man invaderer banen, siger AGF-direktøren Jacob Nielsen.

- Vi reagerede hurtigt, og vagterne fik folk hurtigt tilbage, og så synes jeg egentlig, at det var under kontrol igen, forklarer han.

Afventer straf

Nu venter der formentlig AGF en form for straf, men hvor stor straffen bliver er endnu ukendt. Det er dog ikke noget, der bekymrer Jacob Nielsen.

- Det er ikke første gang i AGF’s historie på grund af vores fans, så det må vi se på. DBU’s disciplinærudvalg forventer nok en form for redegørelse, og så må vi kigge på det. Lige nu må vi dog have lov til at glæde os over sejren og det forløsende resultat for os, siger AGF-direktøren.

Nu er AGF klar til at møde FCK i pokalfinalen, og selvom kampen spilles i Parken, der normalt er københavnernes hjemmebane, så fungerer det som en neutral bane, og det åbner op for en masse AGF-tilskuere.

- Sidst AGF var i pokalfinalen var Storebæltsbroen ikke lavet, så jeg forventer, at der denne gang kommer 20.000 århusianere, der invaderer broen og Sjælland og laver det til en århusiansk fest, siger Jacob Nielsen.

Kampen spilles på Kristi Himmelfartsdag den 5. maj.

Facebook
Twitter