Balle og Totte har 145 års røverhistorier: Bly i fodboldstøvlerne og søm i fødderne

Røverhistorierne flyver gennem luften i Kolding IF's klubhus. I dag møder klubben AGF i pokalturneringen.

To mænd. 145 års medlemsskab. I én og samme fodboldklub.

Sådan lyder totalen for de to kammerater "Totte" og "Balle", hvis sygesikringskort røber de fulde navne Torsten Jensen og Jørgen Lildballe.

- Herude i klubben bliver jeg kun kaldt Totte, hvis der bliver spurgt efter Torsten, ved de ikke, hvem der bliver spurgt til.

I 1945 blev Balle medlem af Kolding IF. Kun en hurtig afstikker til Fyn i 1960, hvor han i et halvt år tørnede ud for OB's førstedivisionshold, har brudt med medlemsskabet i Kolding-klubben.

- De begyndte jo at tabe, da jeg var væk. Så jeg måtte jo vende hjem igen, så vi igen kunne vinde og vinde og vinde. Jeg har aldrig prøvet at tabe en kamp, siger Balle med et grin, mens Totte ryster på hovedet.

Balle header bolden væk fra Kolding-målet. Ved den anden stolpe står debutanten Totte.

Men fodbolden var noget andet dengang. Det vidner Balles første fodboldstøvler om.

- De var tre numre for store. Der var bly ude i snuden, så man kunne give en ordentlig tåfiler. Når sømmene begyndte at komme op i fødderne, så kunne man løbe stærkt, siger Balle.

Men også spillet var anderledes, dengang Balle havde sin storhedstid i KIF i 60'erne, hvis man sammenligner med det spil, der i dag bliver spillet i landets næstbedste række, hvor Kolding IF huserer.

- Det gode ved at komme ud på stadion i dag er at se de unge mennesker. Hold kæft, de spiller fodbold. Vi andre lærte at sparke fodbold.

Kolding IF i kamp på Kolding Stadion i 1965 med Jørgen "Balle" Lildballe på holdet.

Hvidt og blåt blod i årerne

Når de befinder sig i klubben, kan du være helt sikker på at finde dem i den ene ende af det lidt medtagede træbord, der går under navnet 'Bord 1', i klubbens cafeteria. Der har de siddet, siden klubhuset blev bygget i 1972.

- Tottes og min plads er der ikke nogen, der tør ta', siger Balle.

Og på de faste pladser bliver de ved med at sidde. Også selvom bordet snart skal skiftes ud med en yngre model.

- Nu vil de til at smide det bord her ud, siger Balle og banker i bordet. Det er jo en katastrofe. Bord 1! Fjerne Bord 1.

Balle og Totte mødes hver lørdag med "Saunaklubben" til rundstykker i klubhuset.

For på trods af at det efterhånden er en god portion år siden, at fodboldstøvlerne har været snøret om Totte og Balles fødder, bliver timerne stadig brugt i og omkring barndomsklubben.

- Da min kone og jeg havde guldbryllup, sagde jeg, at jeg kun havde sølvbryllup, fordi halvdelen af tiden er gået herude i klubben, siger Balle, der har klubrekorden for flest kampe i Kolding IF's historie.

Hele 386 kampe nåede Jørgen "Balle" Lildballe i den hvide og blå trøje. En rekord, der ikke er blevet slået siden afskedskampen for klubbens førstehold i 1968, og som har gjort ham til æresmedlem af klubben.

Efter fodboldkarrieren har Totte og Balle haft forskellige KIF-kasketter på. Først som træner, så bestyrelsesmedlem og nu som frivillige. Og står det til de to tidligere holdkammerater, bliver de ved med at ose rundt i hjerteklubben.

Totte på 76 betalte første gang kontingent i 1950. Balle i 1945.

- Når jeg ikke længere kan køre bil, regner jeg med, at Totte henter mig, så jeg kan komme på stadion, siger 82-årige Balle.

- Vi brænder simpelthen for den her klub. Vi bliver ved, så længe vi kan. Vi skal væltes af de stole her, siger Totte og peger ned på pladserne for enden af Bord 1.

Du kan se pokalkampen mellem Kolding IF og AGF på DR1 torsdag d. 12. november fra klokken 16:15.