Brøndby-brøler mod Varde i pokalen

Superliga-klubben Brøndby blev ydmyget med et nederlag på 2-4 til 2.-divisionsholdet fra Varde IF i tredje runde af Ekstra Bladet Cup.

Brøndby-frustration og Varde-jubel efter Steffen Andersens scoring til 2-0. (Foto: Jesper Kristensen © Scanpix)

Brøndby kom ud for en af klubbens største skuffelser i nyere tid, da træner Henrik Jensens mandskab onsdag tabte med 2-4 i pokalturneringen, Ekstra Bladet Cup, til Varde IF.

Midterholdet fra 2. division Vest førte 2-0 ved pausen, og selv om Henrik Jensen sendte Martin Bernburg og Michael Krohn-Dehli på banen fra anden halvlegs start, så blev ydmygelsen blot forværret.

Allerede efter små 10 minutter gik det galt for gæsterne fra Storkøbenhavn, da Niels Peter Mørck afsluttede et perfekt angreb med sin scoring til 1-0.

Den hurtige Varde-føring betød, at værterne kunne satse på kontraangreb. Og selv om trætheden meldte sig hos flere Varde-spillere midtvejs i første halvleg, så blev det alligevel 2-0 inden pausen. Brøndby-keeper Michael Tørnes tabte en luftduel til Steffen Andersen, der let sparkede bolden i mål.

Brøndby kom endnu længere ud i tovene, da et klumpspil umiddelbart efter startfløjt i anden halvleg blev omsat til 3-0 af Varde, der har tabt de seneste to kampe i 2. division Vest til FC Svendborg og Blokhus FC.

Varde kom også foran 4-0, inden Brøndbys stjerner fik to trøstmål. Det sidste blev sat ind af Daniel Wass i overtiden.

Brøndby har en gang tidligere leveret et opsigtvækkende exit fra pokalturneringen. Det skete i 1987, da Brøndby tabte i fjerde runde til Jyllandsserie-holdet fra Skagen.

                                      

Facebook
Twitter