Brøndby vil have profil med i pokalfinalen: Appellerer karantæne

Lebogang Phiri så rødt i pokalsemifinalen mod FCM. Nu har Brøndby appelleret hans finalekarantæne mod FCK.

Brøndbys Lebogang Phiri får det røde kort af dommeren i torsdagens pokalsemfinale (foto: Henning Bagger / Scanpix 2017) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Der var jubel i Brøndby, da fodboldklubben torsdag aften spillede sig i sin første pokalfinale i ni år.

Men der var også mislyde efter 2-1-sejren ude over FC Midtjylland i semifinalen.

Brøndby-spilleren Lebogang Phiri blev nemlig udvist af dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen kort før tid, hvilket betyder, at han har karantæne i finalen mod FC København 25. maj.

Umiddelbart efter opgøret gjorde både Brøndby-træner Alexander Zorniger og sportsdirektør Troels Bech det klart, at man havde i sinde at appellere.

Det er nu sket, skriver Brøndby på sin hjemmeside med en udtalelse fra Troels Bech:

- Gennemgangen af videomaterialet fra den hektiske og tempofyldte afslutning på kampen har bekræftet vores klare opfattelse af, at Phiri udelukkende havde intention om at blokere afleveringen, hvorefter de to spillere kolliderede.

Støvleknopperne forrest

- Derfor har vi nu udfærdiget og indsendt en indsigelse med en anmodning til Fodboldens Disciplinærinstans om at nedsætte de tildelte karantænepoint, lyder det fra Bech.

Phiri kom med støvleknopperne forrest for sent i en tackling kort før tid, få minutter efter at Christian Nørgaard havde scoret sejrsmålet for Brøndby.

- At misse sin første pokalfinale vil være meget hårdt. Men dommeren tog en beslutning, ligesom jeg selv gjorde, da jeg gik ned i tacklingen, siger Lebogang Phiri.

Brøndby var senest i pokalfinalen i 2008, da klubben besejrede Esbjerg 3-2.

FCK er regerende pokalvindere.

/ritzau/

Facebook
Twitter