Den ene er mere fodboldgal end den anden: Thychosen-familien har sat et massivt fodaftryk på Vejle Boldklub

Ni familiemedlemmer med efternavnet Thychosen har spillet for Vejle Boldklub.

Der er kun ét passende sted for familiens årlige julefrokost: Vejle Stadion.

Sådan må og skal det være i Thychosen-klanen. Brødre, søstre, kusiner, fætre, døtre, sønner, fædre og mødre har alle optrådt for Jyllands rubin, som Vejle Boldklub også kaldes, der senere i dag møder lokalrivalerne Kolding IF i pokalturneringen.

Ni familiemedlemmer har gennem tiden repræsenteret Vejles førstehold på enten herre- eller kvindesiden. Den nyere del af familiens stamtræ begynder i 1956 og 14 år frem, da Tea og Henning Thychosen blev forældre til fire børn, der alle voksede op i Vejle Vestby.

Ulrich, Steen, Jørgen og Annette var alle vældigt interesserede i spark-til-bold sporten og debuterede for Vejles respektive førstehold.

- Jeg bliver ofte mødt spørgsmålet, om jeg er gift med fodboldspilleren. Nej, jeg er selv en af dem, siger Annette Thychosen, der spillede 234 kampe for Vejle samt 46 landskampe for Danmark.

Senere er flere generationer kommet til i fodboldfamilien fra Nørreskoven. Mads Døhr Thychosen, søn af Annette Thychosen, og Oliver Thychosen har begge repræsenteret Vejle Boldklub, inden de skiftede videre og nu spiller i henholdsvis FC Nordsjælland og Hobro.

- Der er tryghed i, at man fælles i familien ved, hvor man gerne vil hen, og hvad det kræver at nå dertil. Der er en respekt for hinanden, siger Oliver Thychosen.

Disciplinen og målrettetheden fra sporten har været med til at uddanne familiemedlemmerne, forklarer Steen Thychosen.

Han blev topscorer i den danske liga og vandt mesterskabet med Vejle i 1984. Samme år var han også med det danske landshold i Frankrig for at deltage ved EM.

Den tidligere Vejle-profil er i dag akademichef i sin tidligere klub, og det bliver bemærket, når nogen fra familien præsterer i eller udenfor Nørreskovens stolthed.

- Jeg bliver sindssygt stolt. Det, min far og mor gav os, har vi formået at føre og give videre via vores børn og børnebørn, siger Steen Thychosen.

De mange generationer deler passionen for fodbold og mødes altså årligt til julefrokost på det stadion, som flere af dem har spillet hundredvis af kampe på.

Og mon ikke der også er et stærkt opbud, når Vejle Boldklub i aften brager sammen med lokalrivalen Kolding IF i den første af to kvartfinaler i Sydbank Pokalen.

Du kan se opgøret på DR2 med optakt fra kl. 17.45 eller følge med i Liga på P3.

FacebookTwitter