Den spektakulære danske sakse-scoring er set over en halv milliard gange: ’Det er faktisk ikke mit bedste mål’

Lyngby-spilleren Nicolai Geertsen har haft den vildeste uge i sin fodboldkarriere efter den meget omtalte pokal-scoring.

(© (c) Ritzau Scanpix)

Hvis du skulle komme med et umiddelbart bud på, hvilken dansk fodboldspiller, der har været den mest søgte den seneste uge på diverse søgemaskiner og sociale medier, så er der selvfølgelig nogle oplagte bud;

Pernille Harder, Kasper Schmeichel, Christian Eriksen eller Nadia Nadim for at nævne nogle af de mest populære.

Gode bud. Bestemt.

Men realistisk set er det nok et helt femte – og for mange et noget mere ukendt - navn, der har shinet allermest de seneste dage:

Nicolai Geertsen.

Den 29-årige fodboldspiller fra Superliga-klubben Lyngby har været på alles læber den seneste uge, efter han scorede et spektakulært dobbelt-saksesparksmål i den overbevisende 9-0-sejr i pokalturneringen mod Slagelse.

Kampen blev ikke vist på tv, men heldigvis blev målet memoreret på en mobiltelefon af en kvik tilskuer på lægterne, og siden sidste onsdag har videoen og den sublime scoring gået sin sejrsgang både på sociale medier og hos flere store udenlandske medier, der har fyldt spaltepladserne med danskerens scoring; CNN, BBC, ESPN, Bild og Eurosport for at nævne nogle få.

I skrivende stund er målet blevet set over 535 millioner gange, oplyser Geertsens klub Lyngby, der har målt visningerne i samarbejde med et ekstern firma.

Gense målet i videoen herunder:

Og den enorme interesse for det mageløse mål har da også været til at føle på for hovedpersonen selv, der har oplevet en tilværelse som en midlertidig superstjerne de seneste syv dage.

- Det har været en meget speciel og anderledes uge. Især de første tre-fire dage efter scoringen blev jeg kimet ned – både af danske og udenlandske medier. Det er stilnet lidt af de seneste dage, men folk skriver stadig til mig. Jeg er jo bare en ganske almindelig Superliga-spiller og en familiefar til hverdag, så det har været voldsomt at opleve den her form for ’stjernestatus’.

- Jeg har været flink til at svare, for jeg har jo aldrig prøvet det her før. Jeg er dog ikke verdens bedste til engelsk, så jeg har været lidt udfordret til de udenlandske interviews. Men jeg fik heldigvis hjælp til det hele, siger Nicolai Geertsen med et smil.

'Kandidat til årets mål i verden'

Og smilet forbliver stadig på læben hos Lyngby-spilleren, da han bliver bedt om at huske tilbage til onsdag aften i Slagelse og forklare, hvad der skete i de sekunder, hvor målet til 7-0 blev sat ind.

Et mål, som Nicolai Geertsen har drømt om at lave i mange år, og som han har øvet sig på til træninger i klubben. Ambitionen har altid været at lave et spektakulært saksesparksmål, og derfor ærgrede han sig også, da han så sit første forsøg rammer overliggeren, mens han hang halvt i luften.

Det var sgu tæt på, tænkte han.

Men så tog instinktet over et par sekunder senere, og da bolden røg retur til ham, kastede han sig op i luften igen og sparkede ud i det blå. Og denne gang ramte han læderet helt rent. I stedet for et almindeligt halvliggende saksespark, blev resultatet et enestående dobbelt-saksespark, som man ser sjældent på en fodboldbane.

Lyngby-spilleren vidste med det samme, at han havde gjort noget ekstraordinært. Men at det skulle gå så meget amok efter kampen, var alligevel en overraskelse. For i takt med, at videoen blev vist til flere og flere millioner mennesker, der var dybt imponeret over danskerens scoring, opstod også en fælles forståelse om, at målet var en seriøs kandidat til at vinde årets mål i fodbold – den såkaldte ’Puskas-pris’.

- Det er fuldstændig surrealistisk. Jeg tør ikke tænke på at vinde prisen, men det ville være det fedeste. Forestil dig, at jeg kan sige til mine børn, når de bliver ældre: ’Far scorede sgu et af de bedste mål i verden tilbage i 2020’. Jeg kommer helt sikkert til at holde ekstra øje med, når nomineringerne bliver publiceret, siger han.

Og så skulle man tro, at en mulig kandidat til verdens bedste mål også er Lyngby-spillerens bedste mål i karrieren. Det siger vel sig selv?

Men nej. For det er ikke første gang, at Nicolai Geertsen har lavet et ekstraordinært mål. Tilbage i 2013, da han spillede i 2. division for klubben BSV, scorede forsvarsspilleren endnu et sublimt saksesparksmål. Et mål, der er printet godt og grundigt i hans minder.

- Jeg tror ikke, målet mod Slagelse er det flotteste. Jeg husker scoringen mod Ringkøbing for syv år siden som bedre. Jeg kan huske, bolden hoppede foran mig nogle meter uden for feltet, og jeg vælger at hoppe og lave et rent saksespark – og den ryger lige op i hjørnet.

- Jeg har desværre aldrig set den på video, så jeg efterlyser den med lys og lygte. Jeg kunne godt tænke mig at se den igen – også for at se, om jeg overdriver, når jeg siger, at mit seneste mål ikke er det bedste, siger han.

Målhungrende forsvarsspiller

Men hvad er der lige med ham Nicolai Geertsen og de mange spektakulære mål? Han er jo trods alt en stor og stærk forsvarsspiller, og ikke en type, man umiddelbart ville pege på som en målscorer med flair og snilde.

Forklaringen skal findes i, at han i en stor del af sin ungdomstid har spillet som angriber. Og den naturlige angriber-sult efter scoringer har han bibeholdt den dag i dag, selvom han spiller i den bagerste kæde.

Derfor er det en af kampens højdepunkter for ham, når hans hold får hjørnespark eller frispark, og han skal med op og lege med i modstanderens felt. For det handler ikke bare om at være med for Nicolai Geertsen.

- Jeg er som et lille barn, når jeg nærmer mig modstanderens felt. Det sitrer i hele min krop. Når jeg er i feltet, så har jeg en følelse af, at jeg skal score. Der er ingen andre muligheder. Jeg higer efter mål, og den følelse kommer nok aldrig til at ændre sig, siger Geertsen, der ser op til Real Madrids forsvarsstjerne Sergio Ramos, der er kendt for at være en yderst habil målscorer på trods af sin defensive status.

Nicolai Geertsen er godt nok forsvarsspiller, men han hungrer efter at score mål. (© (c) Ritzau Scanpix)

Med alt dette in mente, kan vi så forvente flere spektakulære scoringer fra dig i fremtiden?

- Jeg udelukker det bestemt ikke. Hvis den ligger til et saksespark igen, så holder jeg mig ikke tilbage. Det ved min holdkammerater udmærket godt. Så det vil ikke komme som et chok, hvis jeg gør det igen, siger han.

Nicolai Geertsen har spillet i Lyngby Boldklub siden 2018 og har scoret syv mål i 58 kampe for førsteholdet. To af hans vigtigste scoringer for klubben kom sidste år, da han som indskiftningsspiller udlignede og scorede sejrsmålet mod Helsingør i en kamp, der sikrede Lyngby endnu en sæson i Superligaen.

Du kan se mere til Nicolai Geertsen og hans sublime scoring på søndag kl. 21.40 i Sportsmagasinet.

Facebook
Twitter