Dommer i skudlinjen fastholder: Der var offside

Lars Christoffersen afviser, at han begik en fejl, da han annullerede en scoring til Randers i pokalkamp mod FC København.

Colin Todd var ligesom resten af Randers' bænk ikke tilfreds med Lars Christoffersens beslutning. (Foto: Lars mØLler © Scanpix)

Dommer Lars Christoffersen kom for alvor i fokus, da han kort før sidste fløjt i den forlængede spilletid annullerede en Randers-scoring i Parken.

Få minutter senere stod de jyske gæster som tabere af kampen, mens FC København kunne fejre en 2-1-sejr og en plads i semifinalen i DBU’s pokalturnering.

Der var efterfølgende vilde protester fra Randers’ lejr, der følte sig snydt godt og grundigt, men efter en tur i omklædningsrummet og en snak med resten af dommerteamet fastholder Lars Christoffersen, at han ikke tog fejl.

- Det er en meget, meget svær situation at tage stilling til, for der er mange spillere indblandet i situationen, men vi skal vurdere, om den handling, som Zanka (Mathias ’Zanka’ Jørgensen, red.) laver, er bevidst eller ej, siger han om situationen.

En refleksredning

Under et klumpspil i feltet ramte bolden en Randers-spiller i brystet og styrede i retning af Erik Marxen, der stod helt fri foran mål. FCK’s Mathias ’Zanka’ snittede bolden med hovedet, inden den strøg over ham og blev sparket i mål.

Det springende punkt er derfor, om FCK-forsvareren bevidst gik efter bolden og dermed ophævede Erik Marxens offside-position, eller om han handlede ubevidst og derfor ikke skabte en ny spilsituation.

- Der er nogen, der vil gøre det til, at det er en aktiv handling, som Zanka laver, men for os, så kommer bolden med så høj fart, at det bliver en instinktiv handling, en refleksredning, kan man sige.

- Det gør, at det ikke bliver en aktiv handling i lovens forstand, og dermed kan han ikke ophæve den offsideposition, som Randers-spilleren er i. I mine øjne er det derfor selvfølgelig en korrekt dom, fortsætter Lars Christoffersen, der siden 2008 har været Fifa-dommer.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve