FC Nordsjælland tog igen pokalen

For andet år i træk vandt FC Nordsjælland over FC Midtjylland i pokalfinalen: 3-2 blev resultatet i Parken, hvor Søren Christensen scorede i overtiden.

  • Rawez Lawan scorede to gange for FCN i pokalfinalen (Foto: Lars Møller © Scanpix)
  • Rawez Lawan scorede to gange for FCN i pokalfinalen (Foto: Lars Møller © Scanpix)
  • FCM-jubel efter Mikkel Thygesens scoring til 1-1 (Foto: Lars Møller © Scanpix)
  • Mikkel Thygesen, der også nettede til 2-2, blev fortjent kåret som årets pokalfighter. (Foto: Lars Møller © Scanpix)
  • Tobias Mikkelsen, FC Nordsjælland og målmand Jonas Lössl, FC Midtjylland (Foto: Lars Møller © Scanpix)
1 / 5

Søren Christensen blev matchvinder, da FC Nordsjælland slog FC Midtjylland for andet år i træk og vandt pokalfinalen.

FC Nordsjælland vandt 3-2 i Parken - og afgørelsen faldt først i overtiden, da Søren Christensen blev spillet helt fri midt i feltet og bankede bolden i nettet.

- Det er lidt ubeskriveligt, at vi nu har vundet to år i træk. Men det er super fantastisk. Der må have været spænding på på lægterne til sidst, siger FCN's Henrik Kildentoft til DR Sporten.

- I 1. halvleg var Midtjylland bedre end os. Men vi hev os op. Vi er stærke moralsk i modgang, og selv om vi får to dukkerter, kommer vi tilbage. Det er der ikke mange hold, der gør.

To gange Lawan og ThygesenSjællændernes Rawez Lawan havde i forvejen scoret to gange, men FC Midtjylland - drevet frem af en evigt arbejde Mikkel Thygesen - havde udlignet svenskerens scoringer. Begge jyske mål var sat ind af samme Thygesen, der fortjent blev kåret som årets pokalfighter efter kampen.

Det er fjerde gang i klubbens historie, at FC Midtjylland taber en pokalfinale - holdet har aldrig prøvet at vinde turneringen.

FC Nordsjælland-træner Morten Wieghorst kan til gengæld glæde sig over, at aflevere holdet med en billet til Europa League i bagagen. FCN træder ind i Europa League-playoff runden, hvor en sejr vil sikre holdet plads i det europæiske gruppespil. 

Sjælden dobbeltsejr gør Wieghorst stoltDet er sjældent, at en klub vinder to pokaltitler i træk. Det er kun sket for ganske få hold, blandt andet AGF, siden pokalturneringen blev afviklet første gang i 1955. Og aldrig har et hold vundet tre gange i træk.

- Vi har skrevet et lille stykke fodboldhistorie. Vi er stolte over at tage titlen hjem for andet år i træk, siger Morten Wieghorst til Ritzau.

- Det var en underholdende kamp, hvor begge hold gik efter sejren. Heldigvis trak vi det længste strå, og med den meget sene scoring gjorde vi det umuligt for FCM at komme tilbage, forklarer FCN-træneren, der efter sommerferien skal være U/21-landstræner.

Offensiv bold i ParkenDet var generelt en kamp mellem to mandskaber, som gerne ville spille fodbold. Ingen af holdene er kendt for deres defensive dyder, og det blev heller ikke tilfældet i pokalfinalen.

Første halvleg var en jævnbyrdig affære, hvor FC Nordsjælland havde bedst kontrol over kampen, mens FCM oftest ledte efter en vej rundt om FCN-forsvaret uden held.

FCN bragte sig fortjent foran i det 16. minut. Frontangriber Rawez Lawan afsluttede et mønsterangreb, efter Tobias Mikkelsen fik lov at spille ham fri meget tæt på mål.

Det var skidt og passivt forsvarsspil af FC Midtjylland, som gav FCN-angriberne alt for meget tid og plads i den situation.

Men FCM svarede igen efter 37 minutter. Den formstærke nigerianske angriber Sylvester Igboun fandt Mikkel Thygesen, som udlignede til 1-1.

I anden halvleg fortsatte holdene med at score mål.

Indskiftede Matti Lund satte et flot FCN-angreb i gang, som Rawez Lawan fik sidste fod på, da svenskeren atter bragte FCN foran i kampen.

Mikkel Thygesen nåede at score endnu en gang og udligne til 2-2 for FCM, inden Søren Christensen satte den sidste FCN-trumf ind.

 

Seneste 10 års vindere af den danske pokalturnering i fodbold

2011: FC Nordsjælland

 2010: FC Nordsjælland

 2009: FC København

 2008: Brøndby IF

 2007: OB

 2006: Randers FC

 2005: Brøndby IF

 2004: FC København

 2003: Brøndby IF

 2002: OB

Facebook
Twitter