FC Nordsjælland vandt pokalfinalen

FC Nordsjælland vandt årets pokalfinale 2-0 over FC Midtjylland. Kampen blev afgjort efter forlænget spilletid, da den ordinære spilletid sluttede 0-0.

FC Nordsjælland sikrede klubbens første titel i Parken. (Foto: Jens Nørgaard Larsen)

FC Nordsjælland vandt årets pokalfinale 2-0 over FC Midtjylland. Kampen blev afgjort efter forlænget spilletid, da den ordinære spilletid sluttede 0-0.

Nicolai Stokholm og Bajram Fetai blev matchvindere med scoringer i starten af henholdsvis 1. og 2. halvleg af den forlængede spilletid.

Det er første gang, at FC Nordsjælland henter et trofæ, mens FC Midtjylland må erkende, at der ligger en lille pokalforbandelse over klubben: Herning-holdet har nu tabt alle tre pokalfinaler, holdet har været i.

Mange chancer - få mål

Pokalfinalen anno 2010 var måske nok fattig på scoringer, men rig på chancer.

Kampen åbnede med fire gode muligheder indenfor de første seks minutter - bla. havde Nicki Bille Nielsen en optimistisk flugter, ligesom Jonas Borring også havde et nærgående langskudsforsøg.

De første 45 minutter havde begge hold perioder, hvor de dominerede. Efter en god FC Nordsjælland-start tog midtjyderne initiativet og belejrede i perioder Farum-spillernes straffesparksfelt.

Mikkel Thygesen havde et godt gennembrud i højre side og gik til baglinien og sendte bolden ind foran mål, hvor Baba Collins dog lige akkurat ikke nåede frem til den.

Fem minutter efter var Jonas Borring på spil i den modsatte side og sendte bolden ind over mål, hvor Ken Ilsø forlængede den. Ved bagerste stolpe nåede Kolja Afriyie den, men han flugtede bolden over mål.

Efter den gode FCM-periode satte Nordsjælland-spillerne foden på speederen og fik presset midtjyderne langt tilbage på banen.

Bajram Fetai og Nicki Bille Nielsen kombinerede sig frem til et par gode forsøg. Bajram Fetai havde halvlegens største chance, da han blev spillet helt fri i feltet og forsøgte at tage et træk uden om Jonas Lössl. Men FCM-keeperen kom godt ned og pillede bolden fra angriberen.

Få minutter efter havde Nicki Bille et godt hovedstød, der dog sad lige i hænderne på Lössl.

Kort før pausen appellerede FCN-spillerne for straffespark, da Nicki Bille blev nedlagt af Winston Reid. Men Nicolai Vollquartz fløjtede ikke for dét, der ellers lignede et straffespark.

Nordsjælland skarpere

Efter pausen forsøgte FC Midtjylland at komme længere frem på banen, og Ken Ilsø stod da også for halvlegens første gode afslutning, da han sendte et langskud mod mål. Men Jesper Hansen fik hænderne på.

Matti Lund Nielsen havde kort efter et godt hovedstød, men også Jonas Lössl var på plads i sit mål og pillede stille og roligt bolden ned.

Nordsjælland-spillerne så ud til at være en tand skarpere end jyderne, og efter en time havde Nicolai Stokholm et skud på stolpen, da FCN-anføreren selv drev bolden ind mod feltet og bragede et kompetent og fladt langskud afsted. Men bolden bragede på den ene opstander og røg tilbage i spil.

Kort forinden var Tobias Mikkelsen blevet skadet i et sammenstød med Winston Reid, og han blev erstattet af Andreas Laudrup. FCN-træner Morten Wieghorst havde på det tidspunkt også sendt Sibusiso Zuma på banen i stedet for Matti Lund Nielsen.

Til gengæld fortsatte FCM-træner Allan Kuhn med at spille med de 11, han havde sendt på banen fra start - selv om fx Ken Ilsø og Jonas Borring ikke ligefrem så skarpe ud.

Offensive FCM-indskiftninger

Men efter 72 minutter skete der ting og sager hos midtjyderne: Baba Collins blev skiftet ud og Frank Kristensen blev sendt på banen til stor jubel for FCMs fans. Ken Ilsø forlod også banen til fordel for Danny Olsen.

Den offensive satsning gav et spilovertag til FC Midtjylland, og Martin Albrechtsen nåede fik en kæmpe chance, da Mikkel Thygesen sendte en frisparksbold ind i feltet, og fra blot 4-5 meters afstand fik forsvarsspilleren sat en fod på bolden. Jesper Hansen stod dog godt placeret og greb bolden.

Men efter ti gode minutter var det igen FCN-spillerne, der satte sig på opgøret. Nicolai Stokholm lagde en perfekt aflevering ind i feltet til en helt fri Nicki Bille Nielsen, som tæt under mål headede bolden lige i hænderne på Lössl. En kæmpe chance, men også godt reageret af FCM-keeperen.

Fem minutter før tid lagde Zuma bolden ind fra venstre side, og Nicki Bille Nielsen var igen nærgående. Hans skud fra kanten af feltet strøg dog over mål.

Efter de gode FCN-bud, tippede bolden over til FC Midtjyllands fordel i slutminutterne af 2. halvleg, og det gav chancen til Winston Reid, der ved bagerste stolpe satte hovedet på et indlæg fra Izunna Uzochukwu. Jesper Hansen parerede bolden ud til hjørnespark.

Nicolai Vollquartz lagde tre minutter til - og her satte FC Nordsjælland en lille slutspurt ind og forsøgte at afgøre kampen i den ordinære spilletid - men det lykkedes trods et par nærgående forsøg ikke.

Veteranens triumf

Derfor blev der fløjtet op til forlænget spilletid, og her holdt FC Nordsjælland fat i det målsøgende spil fra slutningen af 2. halvleg. Efter seks minutter førte Nicolai Stokholm bolden frem mod FCM-feltet og spillede 1-2 med Nicki Bille Nielsen og fik bolden retur inde i feltet, hvor han bragede den ind bag Lössl.

Dermed var der pres på FC Midtjylland-spillerne, men Herning-holdet så ikke ud til at have idéer og kræfter til at skabe det presspil, som holdet ellers er kendt for i SAS-Ligaen.

Og i starten af 2. halvleg af den forlængede spilletid kunne Bajram Fetai så satte en tyk streg under pokaltriumfen, da han fra venstre side af feltet sendte bolden ind bag Lössl.

Kampen blev lidt af en triumf for anfører Nicolai Stokholm. Der var masser af unge spillere på banen (FC Nordsjælland havde ni spillere under 25 år, mens FCM havde otte under 25 år med fra start), men det blev altså alligevel den 34-årige veteran, der åbnede for scoringen. Og i det hele taget lagde han masser af energi i kampen og kørte sin personlige anden pokaltriumf i hus. Han vandt også pokalen i 1999 med AB.

Fortjent blev han efter slutfløjtet kåret som årets pokalfighter.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk