Fik dom for abelyde i pokalkamp: ’Der er ikke racisme i Fremad Amager’

Fremad Amager lægger sig ned og betaler bøden, men de mener ikke, at der foregik noget racistisk i pokalopgøret mod FC Midtjylland.

ARKIVBILLEDE Fodboldens Disciplinærinstans har vurderet, at Awer Mabil var udsat for racistiske tilråb i opgøret mod Fremad Amager. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

12.500 kroner skal 1. divisionsklubben Fremad Amager af med på grund af racistiske tilråb mod FC Midtjylland-profilen Awer Mabil i pokalopgøret mellem de to hold tilbage i september.

Det afgjorde Fodboldens Disciplinærinstans i dag, og selvom Fremad Amager har tænkt sig at betale bøden, så er de ikke enige i afgørelsen.

- Vi må jo tage den til efterretning. Jeg kan jo ikke gå ind og modbevise, hvad han (dommer Benjamin Willaume-Jantzen, red) mener at have hørt. Så vi må tage det til efterretning og betale den bøde, siger Fremad Amagers direktør, Michael Jahn.

- Jeg har fortsat sagt, at vi ikke mener, at der er racisme ude i Fremad Amager. Vi tager kraftigt afstand fra den slags. Hvis man kommer med racistiske tilråb på Sundby Idrætspark, så bliver man smidt ud, lyder det fra direktøren.

Fodboldens Disciplinærinstans har lagt indberetningen fra dommer Benjamin Willaume-Jantzen til grund for dommen og har derfor vurderet, at Fremad Amagers fans i løbet af kampen lavede abelyde af diskriminerende karakter mod FC Midtjylland-spilleren Awer Mabil.

Ifølge Fremad Amagers egen redegørelse har en fan erkendt at have råbt "ha, ha, ha", og det skulle have været, fordi 1. divisionsholdet var foran mod FC Midtjylland, men den forklaring er altså ikke blevet købt.

- Vi har en høj grad af selvjustits ude hos os. Vi har altid slået hårdt ned over for racistiske tilråb og det samme med alle andre ubehagelige tilråb. Fremad Amager er en fodboldklub, der har eksisteret i over 100 år, og det er fordi, der er mangfoldighed. Der er plads til alle, som kan opføre sig ordentligt, siger Michael Jahn.

- Vi har snakket med de forskellige fangrupperinger, der står dernede. Vi har snakket med vores sikkerhedsfolk. Der var ikke nogen af dem, som havde hørt racistiske tilråb, forklarer han.

- Jeg synes, at jeg har vendt alle sten i den sag og kan ikke rigtig bidrage med mere til diskussionen. Derfor tager jeg den til efterretning, siger Fremad Amagers direktør.

Fodboldens Disciplinærinstans er nået frem til, at bøden skal være på 12.500 kroner på baggrund af, at OB og Brøndby fik bøder på 25.000 kroner for homofobiske tilråb mod Viktor Fischer, og da Fremad Amager er i 1. division, vælger man at halvere bøden.

DR Sporten har haft kontakt med FC Midtjylland, men de ønsker ikke at komme med flere kommentarer til sagen, de ser som afsluttet.