Kolding IF skal fortsætte god stime mod tidligere samarbejdsklub

Onsdag aften møder Kolding IF og Vejle Boldklub hinanden i ottendedelsfinalen i pokalturneringen.

Vejles Vladlen Yurchenko er med i truppen til lokalbraget mod Kolding IF. (Foto: NORDE ERNST VAN © Scanpix)

Når Kolding IF onsdag aften er vært for Vejle Boldklub i pokalturneringen, så er det Kolding, der går ind til kampen i bedst form.

Klubben fra 2. division er stadig ubesejret i sæsonen, og har ikke tabt en kamp af betydning siden starten af juni. 17 kampe har koldingenserne spillet siden uden nederlag.

Cheftræneren for Kolding, Anders Jensen, vurderer dog ikke, at Koldings gode stime kan bruges til ret meget forud for opgøret mod Vejle.

- Vi kan bruge stimen i vores egen selvbevidsthed om, at vi er svære at slå. Det tager vi med ind i kampen, siger cheftræneren i Kolding.

Han pointerer, at succesen er skabt mod hold, der ikke har samme niveau som Vejle.

Anderledes skidt står det til i Vejle, der roder rundt i bunden af Superligaen og har tabt de seneste tre superligakampe. På trods af det er Vejle favorit, når holdet møder 2. divisionsholdet, vurderer Anders Jensen.

- Truppen, som Vejle har udtaget, vidner om, at de tager kampen meget seriøst og kommer med næsten fuldt hold, som de plejer at spille Superliga med, siger han.

- Det her er en kamp, hvor oddsene er imod os. Vi møder et fuldtidssetup med spillere, som kun koncentrerer sig om fodbold.

Selvom Vejle er favorit, og Anders Jensen forventer, at Kolding kommer under pres i kampen, så pointerer cheftræneren, at Kolding skal have kvalitet i sit spil, når hans tropper har bolden.

- Nogle gange skal man være realistisk indstillet på, hvad det er for et hold, man møder. Men vi forventer, at når vi får bolden, kan vi gøre gode ting med den, siger Anders Jensen.

Vejle mod Kolding har altid været et lokalopgør, bortset fra en kort periode, hvor de to klubber fusionerede under navnet Vejle Boldklub Kolding. Det startede i 2011 som et samarbejdsprojekt mellem det daværende Kolding FC og Vejle Boldklub.

Klubben, der skulle være bindeleddet i trekantområdet, spillede sin første kamp i august 2011. I 2013 valgte Kolding dog at trække sig ud af samarbejdet.

Selvom der ikke er nogle spillere tilbage i Koldings trup fra de hedengangne Vejle Boldklub Kolding dage, så er det stadig et specielt opgør, når Vejle tager turen til Kolding, fortæller Anders Jensen.

- Selvfølgelig giver det lidt ekstra, at det er et lokalopgør. Vejle og Kolding har jo været rivaler i 80’erne, og nu har Vejle overhånden, og har haft det i mange år, siger Koldings cheftræner.

- Men nu har vi muligheden for at møde dem på et ligeværdigt niveau i ottendedelsfinalen i pokalturneringen. Muligheden for at gå ud og give den gas, lader vi ikke gå fra os.

Kolding IF har allerede sendt B 1913, Silkeborg KFUM og Randers FC ud af pokalturneringen. Vejle Boldklub har trukket sig sejrrigt ud af opgørene mod Frem og Nykøbing FC, for at nå til ottendedelsfinalen i pokalturneringen.

Opgøret kan følges i Liga på P3 fra klokken 19.00.

FacebookTwitter